Ο φιλόδοξος "χαλίφης" φιλοδοξεί να "ανάψει" νέες φωτιές στον βορρά

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Η μεγάλη κρίση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας όπως φαίνεται «χοντραίνει» ακόμα περισσότερο σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι ο νέος «σουλτάνος» Ερντογάν έχει σκοπό να δημιουργήσει νέο θερμό μέτωπο στον ρωσικό Καύκασο, χρησιμοποιώντας τους Τσετσένους Τζιχαντιστές.

Βέβαια το τι θα επιτύχει με αυτόν τον επικίνδυνο οπορτουνισμό του, αυτό ας το σκεφτεί ο ίδιος και η χώρα του που τη σέρνει σε ένα τρελό παιχνίδι.
Οι επικίνδυνες αυτές φιλοδοξίες του Τούρκου προέδρου, που όπως δείχνουν τα πράγματα έχει ξεφύγει κατά πολύ, προβάλλονται σε δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak. Η τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει ανακοίνωση του λεγόμενου «Μετώπου των Τσετσένων», «Çeçen İçkeriya Cumhuriyeti Cephesi» και η οποία αναφέρει ότι περιμένουν την εντολή του ίδιου του Ερντογάν, (Erdoğan ın emrini bekliyoruz), για να αρχίσουν την ισλαμική επανάσταση στην Τσετσενία.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά τις δηλώσεις του πρόεδρου της Τσετσενίας, Ramazan Kadirov, ο οποίος προειδοποίησε την Τουρκία ότι θα πληρώσει πολύ ακριβά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους μέσα στον συριακό εναέριο χώρο.
Το λεγόμενο «Μέτωπο της Τσετσενίας» αναφέρει ότι ο τσετσενικός λαός είναι κοντά στον τουρκικό λαό και ότι θα πολεμήσει μαζί με τον Ερντογάν για να «απελευθερώσει» την Τσετσενία από τον ρωσικό ζυγό.
Οι δηλώσεις αυτές των Τσετσένων Ισλαμιστών, που σημειωτέον έχουν στελεχώσει με πολλούς άντρες τον δολοφονικό στρατό των Τζιχαντιστών, αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά με τον πιο σαφή τρόπο τις διασυνδέσεις του ίδιου του Ερντογάν με τα ακραία ισλαμιστικά κινήματα και τις άμετρες φιλοδοξίες του να ηγεμονεύσει σαν ο νέος χαλίφης, φιλοδοξίες που όμως αυτή την φορά προσκρούουν στην ρωσική αποφασιστικότητα.
Ο φιλόδοξος χαλίφης… φιλόδοξα καίγεται!

 
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια