Τι να σεβαστεί η Τουρκία κ. Γιούνκερ: Τις δολοφονίες, τις φυλακίσεις, την κατοχή;

Μας κοροϊδεύει ο Νταβούτογλου, ελέω ευρωπαϊκού «κανακέματος» προ τη χώρα του μιλώντας για «νέα αρχή για την Ευρώπη, το κοινό μας σπίτι», προσερχόμενος στην σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

«Είναι μια ιστορική μέρα για την ενταξιακή μας διαδικασία στην ΕΕ», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

O Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ότι «μαζί με τους Ευρωπαίους ηγέτες θα μοιραστούμε απόψεις για το μέλλον της ηπείρου μας», τις διεθνείς προκλήσεις, την οικονομική κρίση, τις γεωπολιτικές προκλήσεις και το ζήτημα του μεταναστευτικού.

«Ευχαριστώ όλους τους ηγέτες της ΕΕ γι’ αυτό το νέο ξεκίνημα που δεν είναι μόνο το ξεκίνημα μιας συνάντησης, αλλά και η εκκίνηση μιας διαδικασίας που είναι πολύ σημαντική για το κοινό μας σπίτι στην Ευρώπη», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Πώς να σχολιάσει κανείς τις δηλώσεις αυτές, αλλά κυρίως πώς να σχολιάσει κανείς την αβελτηρία των Ευρωπαίων, αλλά και της ελληνική κυβέρνησης, που έχουν υποχωρήσει, όπως όλα δείχνουν, ήδη στις τουρκικές αξιώσεις .

Δεν είναι τυχαίο που ο ανεκδιήγητος πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ είπε πως η Ευρώπη οφείλει να «σεβαστεί» την Τουρκία.

Αλήθεια τι να σεβαστεί κ. Γιούνκερ; Τη χθεσινή δολοφονία του Κούρδου προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιαρμπακίρ; Μήπως τη φυλάκιση των δύο δημοσιογράφων γιατί είπαν αυτό που όλοι ξέρετε, αλλά επιμελώς κρύβετε, ότι δηλαδή η Τουρκία δίνει όπλα στους τζιχαντιστές; Μήπως πρέπει να σεβαστούμε την Τουρκία για τα 41 χρόνια κατοχής στην Κύπρο, ή μήπως πρέπει να την ευχαριστήσουμε που εκπαιδεύει τους πιλότους μας, πραγματοποιώντας εκατοντάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο;

Φταίει όμως πράγματι η Μέρκελ, ο Γιούνκερ και τ’ άλλα παιδιά, ή μήπως φταίνε αυτοί που πριν καν την συνάντηση μίλησαν για την «ανάγκη να πραγματοποιηθούν σημαντικά βήματα στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας»; Μήπως φταίνε αυτοί που εμφανώς, πλέον, επιδιώκουν να ανταλλάξουν το χρέος με κάτι πολύ χειρότερο;

Απλώς αναρωτιόμαστε.

ΠΚ

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια