Η «υπέροχη» ζωή στο αποκαλούμενο Ισλαμικό Χαλιφάτο! | Βίντεο

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Πως είναι η ζωή στο αποκαλούμενο Ισλαμικό Χαλιφάτο ιδιαίτερα για τις γυναίκες που θεωρούνται τα «χωράφια» του αρσενικού, σύμφωνα με το ίδιο το Κοράνι ?

Σε αυτό το βίντεο μια αποκλειστική συνέντευξη μας ανοίγει κυριολεκτικά τα μάτια καθώς εκεί οι γυναίκες ρισκάρουν την ζωή τους και αποκαλύπτουν με κρυφή κάμερα το τι ζουν μέσα στην Μοσούλη των Τζιχαντιστών.

Αλλά ας δούμε τι λέει το αποκαλυπτικό αυτό βίντεο : «Εμείς δεν διαλέξαμε τους ISIS αυτή ήρθαν σε εμάς». Πριν, ομολογεί αυτή η γυναίκα, δεν είχαν και καλή σύνδεση ρεύματος αλλά τουλάχιστον μπορούσαν να μαγειρεύουν και να ψήσουν. «Μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε τις καθημερινές ανάγκες μας. Αλλά τώρα γυρίσαμε πίσω σε παλιές εποχές. Δεν υπάρχει πλέον ούτε ρεύμα αλλά και ούτε πόσιμο νερό. Δεν υπάρχουν πλέον ούτε δημόσιες υπηρεσίες για τους πολίτες. Από τότε που ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι δεν υπάρχει ούτε φαγητό ούτε δουλειές. Μας αφαίρεσαν την ζωή μας και μας πήγαν πίσω στο 1945».

Και συνεχίζει να περιγράφει την καθημερινή τους τραγωδία : «Οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν σταματήσει και τα πάντα έχουν μολυνθεί. Πριν υπήρχαν απορριμματοφόρα που μάζευαν τα σκουπίδια στην ώρα τους και καθάριζαν και τους δρόμους, τώρα δεν υπαρχή καμία υπηρεσία. Τα πάντα είναι μολυσμένα ακόμα και το νερό που πίνουμε. Το πίνουν τα παιδιά μας και πρέπει μετά να τα πηγαίνουμε στο νοσοκομείο γιατί έχουν πόνους στο στομάχι και διάρροιες. Χρησιμοποιούμε ξύλα για μαγείρεμα και όλα είναι πολύ δύσκολα. Τα παιδιά μας κλαίνε, μας παρακαλάνε για φαγητό αλλά δεν έχουμε τίποτα να τα δώσουμε Χρειάζονται ρούχα αλλά δεν έχουμε να τους δώσουμε».




Μια άλλη γυναίκα λέει για τους ISIS ότι όταν ήρθαν εκεί τους υπέβαλαν τις ισλαμικές τους αρχές, κάτι εντελώς παράνομο. Τις υποχρέωναν να σκεπάζονται και το πρόσωπο με κάτι σε μαύρο χρώμα. «Και όχι μόνον αυτό, άρχισαν να μας φέρονται με βία και μας χτυπούσαν. Δεν έχουν κανέναν σεβασμό απέναντι στις γυναίκες. Η ζωή μας έχει αλλάξει πολύ αλλά η ελπίδα μας κάνει να τα υπομένουμε. Ευχόμαστε να γυρίζαμε πίσω όπως ήταν τα πράγματα παλαιοτέρα. Ευχόμαστε να πάρει στα χεριά την κατάσταση ο στρατός αντί να ζούμε έτσι.»

Και συνεχίζει με την ευχή : «Με την βοήθεια του Θεού να φυγή επιτέλους από εδώ το ISIS για να μπορέσουμε να ζήσουμε φυσιολογικά και να ντυνόμαστε φυσιολογικά όπως παλιά. Να μπορούμε να βγαίνουμε έξω, να επισκεπτόμαστε συγγενείς και να απελευθερωθούμε από την φυλακή που μας έβαλε το ISIS. Να μας λυπηθεί ο θεός και να μας απελευθερώσει. Κουραστήκαμε. Ζούμε μια ζωή στην μιζέρια και δυστυχία. Πότε θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο ?»

Αυτή είναι λοιπόν η «υπέροχη» ζωή μέσα στο Ισλαμικό Χαλιφάτο. Μια ζωή μαρτύριο ιδιαίτερα για τις γυναίκες.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια