Χερσαίες δυνάμεις της Ρωσίας πολεμούν με τον Ασαντ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

Με χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις και μονάδες πυροβολικού στηρίζει η Ρωσία τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν ήδη δύο νεκροί Ρώσοι στρατιώτες, ωστόσο τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δεν επιτρέπεται να μεταδώσουν την είδηση. Οι δύο στρατιώτες ανήκουν σε μια επίλεκτη μονάδα του στρατού, την GRU, και πιο συγκεκριμένα, στην 22η ταξιαρχία Spetsnaz, που σταθμεύει κοντά στο Rostov-on-Don. Οι κηδείες τους πραγματοποιήθηκαν με όλες τις στρατιωτικές τιμές στις 12 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η Ρωσία δεν υποστηρίζει το καθεστώς του Ασαντ μόνο με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς αλλά και με στρατεύματα και με πυροβολικό. Πρόκειται για ανάμειξη σε κανονικό πόλεμο υποστηρίζουν δυτικές πηγές. Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν αεροπλάνα μεταφοράς προσωπικού Ilyushin και ελικόπτερα M-24 για να βοηθήσουν τον στρατό του προέδρου της Συρίας.

H Μόσχα ενίσχυσε την επιρροή και την παρουσία της στη Συρία με οβιδοβόλα τύπου MSTA-Β, και δυνάμεις που ανήκουν στην 120η ταξιαρχία πυροβολικού, μια από τις καλύτερες μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που σταθμεύουν στη Σιβηρία.

Την Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς μίλησε για την πιθανότητα στρατιώτες πιστοί στο καθεστώς Άσαντ να λάβουν μέρος στη μάχη κατά του «Ισλαμικού Κράτους». Στον πόλεμο κατά των εξτρεμιστών, είπε, υπάρχουν «δύο μέτρα: βομβαρδισμοί και στρατεύματα στο έδαφος,”.

Ο κ. Φαμπιούς δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL ότι οι χερσαίες δυνάμεις δεν θα μπορούσαν να προέρχονται από τη Γαλλία, αλλά από τις μονάδες της αντιπολίτευσης του “Ελεύθερου Συριακού Στρατού”, από Αραβες σουνίτες “και γιατί όχι, από τις κυβερνητικές δυνάμεις;», τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

Σημειώνεται ότι οι δυτικές χώρες είχαν αποκλείσει μέχρι τώρα κάθε συνεργασία με τον Ασάντ και το καθεστώς του.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια