Περισσότεροι από 500 τζιχαντιστές νοσηλεύτηκαν στο Ιατρικό Κέντρο Ziv του Ισραήλ

Μετάφραση - απόδοση Zaste
από voltairenet.org

Αρκετοί δημοσιογράφοι που συμμετείχαν σε μια περιοδεία που διοργανώθηκε από το Australia/Israel and Jewish Affairs Council (AIJAC) είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το ιατρικό κέντρο Ziv  στο Ζετάφ (Βόρειο Ισραήλ).
 
Το νοσοκομείο έχει στη διάθεση του μια υπηρεσία που ειδικεύεται στην τραυματολογία του πολέμου. Λειτουργεί από την κυβέρνηση και συνδέεται με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις. Σε αυτό το πλαίσιο αντιμετωπίζει Σύριους πρόσφυγες.
Ενώ το υπόλοιπο γκρουπ- ο βοηθός του αρχισυντάκτη της Daily Telegraph, Ben English, ο δημοσιογράφος από την Seven News, Alex Hart, ο πολιτικός ρεπόρτερ από την Sky News, David Lipson, ο αρχισυντάκτης από την Australian Financial Review, Aaron Patrick, ο επικεφαλής της πολιτικής στήλης της Sydney Morning Herald and The Age, Bevan Shields- ακολουθούσαν τους διοργανωτές, μια διάσημη δημοσιογράφος από την News Corp, η Sharri Markson, έμεινε με κάποιους από τους ασθενείς με σκοπό να ακούσει τις ιστορίες τους. Έτσι ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι περισσότεροι από 500 ήταν μέλη της Al-Qaida, τραυματισμένοι κατά την διάρκεια των συγκρούσεων στην Συρία. Μπόρεσε να σημειώσει τις λεπτομέρειες τους τρόπους με τους οποίους είχαν μεταφερθεί στο Ισραήλ για να τους παραχθεί ιατρική περίθαλψη και μετά στάλθηκαν πίσω για να συνεχίσουν τον τζιχαντ (ιερό πόλεμο των μουσουλμάνων) στην Συρία. Στη συνέχεια η δημοσιογράφος συνελήφθη από τις αρχές ασφαλείας.
Το Σεπτέμβρη του 2014, ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu φωτογραφήθηκε σε αυτό το νοσοκομείο όταν πήγε να το επισκεφτεί και επαίνεσε τους τζιχαντιστές της Al-Qaida.
Οι τζιχαντιστές είχαν απαγάγει τους παρατηρητές του ΟΗΕ από τις Φιλιππίνες και τα νησιά Φίτζι που ήταν επιφορτισμένοι με το να προσέχουν την γραμμή ανακωχής – εκεχειρίας στην κατοικημένη ζώνη του Γκολάν. Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωσή τους, τα Ηνωμένα Έθνη πλήρωσαν λύτρα στην Al-Qaida τα οποία στην συνέχεια μεταφέρθηκαν σε έναν τραπεζικό λογαριασμό χωρίς να προκληθεί κάποιου είδους διεθνής έρευνα για να αναγνωριστεί ο δικαιούχος. Τελικά οι κυανόκρανοι υποχώρησαν, έτσι ώστε σήμερα, ο Ισραηλινός και Συριανός στρατός να είναι διαχωρισμένοι όχι από τον ΟΗΕ αλλά από την Al-Quida.

StergioG

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια