DARPA: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη «βαμπίρ» που εξαφανίζονται στο φως του ήλιου

Τα μην επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία έχουν επικρατήσει και με τον όρο «drone», ουσιαστικά παρέχουν προμήθειες στις Ειδικές Δυνάμεις, ή ιατρική βοήθεια σε εμπόλεμες περιοχές.

Ωστόσο, με τα αεροσκάφη αυτά υπάρχει ένα πρόβλημα. Είναι πολύ πιθανόν η παρουσία τους να αποκαλύψει στον εχθρό την τοποθεσία του παραλήπτη, ή σε κάποιες περιπτώσεις η τεχνολογία να καταλήξει στα χέρια του εχθρού. Όχι πια. Το αμερικανικό Πεντάγωνο επεξεργάζεται ένα νέο τύπου αεροσκάφος το οποίο δεν θα γίνεται αντιληπτό υπό το φως του ηλίου. Για το λόγο αυτό, το αεροσκάφος φέρει την κωδική ονομασία «βαμπίρ».

Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδει η Daily Mail, το ερευνητικό τμήμα άμυνας των ΗΠΑ, χρηματοδοτεί ένα νέο πρόγραμμα για την ανάπτυξη των αεροσκαφών, τα οποία μπορούν να εξαφανιστούν πλήρως μέσα σε τέσσερις ώρες από την παράδοση του φορτίου ή μέσα σε 30 λεπτά από το πρώτο φως της ημέρας.

Το project φέρει επίσης την κωδική ονομασία Ίκαρος, από τον γνωστό αρχαιοελληνικό μύθο του Δαίδαλου με τον Ίκαρο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το project, θα διαρκέσει 26 μήνες και θα λάβει ως χρηματοδότηση 8 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει το Ερευνητικό Τμήμα Άμυνας των ΗΠΑ, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο θα μπορεί αν μεταφέρει προμήθειες, σε πολύ δύσκολα προσεγγίσιμες περιοχές.

Το αεροσκάφος θα πρέπει να είναι σε θέση να ταξιδέψει 93 μίλια, δηλαδή περί τα 150 χιλιόμετρα και να μπορεί να ρίξει ένα φορτίο που θα ζυγίζει λιγότερο από 1,4 κιλά.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια