Ώστε αυτοί θα μας κυβερνήσουν;

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός


Κάθε πρόπερσι και καλύτερα. Ο λαός μας φυσικά λέει κάθε πέρυσι και καλύτερα, αλλά εμείς το ξεπεράσαμε και αυτό το στάδιο. Έτσι όπως πάει ο κατήφορος μας πολύ σύντομα και το πρόπερσι θα αλλάξει και θα γίνει καμιά δεκαετία και βάλε!

Δεν νομίζουμε ότι στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας θα έχουν υπάρξει χειρότερες εκλογές. Από ποια άποψη; Μα φυσικά από την ποιότητα των κομμάτων και των ανθρώπων που λαμβάνουν μέρος σε αυτές… Ας όψεται φυσικά και η λίστα που εμποδίζει έστω και την παραμικρή ανανέωση των υποψηφίων… Μην ξεχνάμε ότι τα κόμματα έχουν δηλώσει ότι θα σεβαστούν τις ψήφους που πήραν οι βουλευτές στις προηγούμενες εκλογές…

Οι μόνοι που είναι απόλυτα ικανοποιημένοι είναι οι δανειστές. Τα «πρόβατα» εδώ στην Ελλάδα, γιατί έτσι μας βλέπουν, είτε έτσι ψηφίσουν είτε αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο!!! Όποια κόμμα και να ψηφίσει ο λαός μας η κυβέρνηση θα είναι μία και πολυκομματική! Ίσως να είναι η πρώτη φορά που δεν θα ισχύει αυτό που διατύπωσε ο Γάλλος φιλόσοφος και διπλωμάτης Joseph De Maistre: «Τα έθνη έχουν την κυβέρνηση που τους αξίζει»… Στην δική μας περίπτωση ισχύουν περισσότερο τα λόγια του Ισοκράτη ότι «το ήθος όλης της πολιτείας είναι το ίδιο με αυτό αυτών που την κυβερνούν»…

Και ας δούμε ποιοι μας κυβερνούν ή θέλουν να μας κυβερνήσουν. Για το ΣΥΡΙΖΑ αρμόζουν ίσως μοναδικά τα λόγια του Γεωργίου Παπανδρέου που είχε πει ότι «Εγίναμεν η χλεύη των ηττημένων» αναφερόμενος το 1964 στις έριδες εντός του κυβερνώντος κόμματος. Το μίσος που βγαίνει μεταξύ των πρώην συντρόφων θυμίζει διαζύγιο της κακιάς ώρας μεταξύ παντρεμένων ή ακόμη και την κινηματογραφική ταινία «ο πόλεμος των Ρόουζ»!!! Δηλαδή και μόλις οι οκτώ μήνες που κατάφεραν να είναι μαζί οι διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είναι από μόνο του ένα θαύμα!!!

Μετά διαβάζουμε για υπουργούς πράγματα και θάματα… Αλήθεια αυτούς τους υπουργούς ποιος τους έβαλε στην θέση αυτή; Χρησιμοποιεί ο λαός πολλές φορές την έκφραση για να δείξει την απέχθεια του προς κάποιους ότι «ο καλύτερος από αυτούς έχει σκοτώσει την μάνα του»!!! Χθες μάθαμε ότι ίσως ο «καλύτερος» αυτό αυτούς να έχει δείρει την μητέρα του μερικές φορές όπως και την για 24 ώρες σύζυγο του! Ειλικρινώς δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι αλήθεια αυτά που διαβάσαμε. Χειροδικία εναντίον γονέως και κατέχει δημόσια θέση; Τον δέχονται σε κόμμα; Σε παρέα; Ως συνομιλητή; Χειροδικία εναντίον συζύγου και κατέχει δημόσια θέση και όλα τα υπόλοιπα; Πάλι καλά που δεν τον έκαναν και αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ!!! Τι είχε υπάρξει και τέτοιος; Μπαααα! Αποκλείεται!!!

Για να καταλάβουμε το πόσο ωραία έχει στηθεί το «παιχνίδι», σε βάρος της ζωής μας φυσικά, υπάρχει και μια μεγάλη απόδειξη που δεν είναι άλλη από τον προσωρινό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Τον πολλά βαρύ κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη… Καλά το πρώην κόμμα της Συγγρού δεν είχε έναν άνθρωπο της προκοπής, νέο, άφθαρτο, ικανό για αυτή την θέση; Για παράδειγμα ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας δεν θα ήταν ιδανικός για την θέση αυτή; Έχει όλα αυτά τα στοιχεία, πετυχημένος ως Περιφερειάρχης, με έργο, το όνομα του δεν έχει ακουστεί σε τίποτα λαμογιές και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το αντίβαρο στον κ. Τσίπρα. Όχι δεν μας κάνει τώρα!!!

Γιατί όμως επελέγη η προσωρινή λύση του κ. Μεϊμαράκη και η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές σε χρόνο ρεκόρ; Πολύ απλά γιατί έτσι βολεύει τους δανειστές. Αν η Νέα Δημοκρατία για παράδειγμα είχε έναν ικανό αρχηγό δεν θα γνώριζαν οι δανειστές τι επίπτωση θα είχε αυτό στις εκλογές. Ο κ. Μεϊμαράκης μόνον άφθαρτος δεν είναι. Έχει στην καμπούρα του, πέρα από το προσωπικό του υφάκι που μας είναι απεχθές, υποθέσεις όπως η κουμπαριά του με τον προφυλακισμένο μεγαλο-επενδυτή (λέμε και κάτι να γελάσουμε) κ. Καρούζο. Ξέρετε, αυτόν του γνωστού σκανδάλου.

Έχει την υπόθεση για τα υποβρύχια, για κάτι πληρωμές που έγιναν, και φαίνεται να έχει καλύψει η κα Κωνσταντοπούλου την υπόθεση μη οδηγώντας της προς συζήτηση στην Βουλή! Έχει ακόμη και την υπόθεση του συνεργάτη και κουμπάρου του που αυτοκτόνησε τον Δεκέμβριο του 2009!!! Θυμόσαστε την ιστορία αυτή με τον αυτόχειρα που ενέπλεκε τον αδελφό της ιδιαιτέρας του κ. Μεϊμαράκη σε κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβιασμών; Θυμόσαστε τι είχε γράψει το ρεπορτάζ τότε; Θα σας το θυμίσουμε εμείς… Από το σημείωμα του αυτόχειρα έλειπε μια σελίδα, για την οποία η ιδιαιτέρα του τότε υπουργού Άμυνας είχε πει «μην βγάλετε την 5η σελίδα γιατί θα κάψουμε τον Μεϊμαράκη»!!!! Αυτά τα ολίγα ανακαλέσαμε στην μνήμη μας και είναι νομίζουμε υπεραρκετά για να μας πείσουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι τελείως ακατάλληλος για αυτή την θέση.

Βέβαια το «γλείψιμο» και οι κολακείες από μεγαλοδημοσιογράφους, πρώην πρωθυπουργούς και άλλους πέφτει σύννεφο!!! Το πιο ωραίο από όλα είναι ότι ο προσωρινός αρχηγός της ΝΔ, άντε με το καλό και πρωθυπουργός, θα δώσει αύριο συνέντευξη στον κ. Χατζηνικολάου στην εκπομπή του! Άραγε τι θα τον ρωτήσει ο κ. Χατζηνικολάου; Για το σκάνδαλο του ξεπλύματος 10,2 δις ευρώ που είχε καταγγείλει ο κτηματομεσίτης Λιβανός και έβγαλε στην δημοσιότητα η εφημερίδα REAL NEWS; Θυμόσαστε την υπόθεση; Σύμφωνα με τις καταγγελίες Λιβανού «οι τρεις πολιτικοί (Μεϊμαράκης, Βουλγαράκης και Λιάπης) φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ τον κ. Καρούζο. Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει, αν η καταγγελία είναι αληθινή, κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε, αλλά σιγά στην Ελλάδα μην αποδείχθηκε ποτέ τίποτα, τότε δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για τον κ. Μεϊμαράκη και την θέση που κατέχει. Επειδή όμως δεν αποδείχθηκε κάτι, ο κ. Μεϊμαράκης που πάει να δώσει συνέντευξη; Στον συκοφάντη του; Αλλά τα υπάκουα πολιτικά τέκνα έτσι κάνουν…

Να θυμίσουμε και κάποια από τα Γαλλικά του κου Μεϊμαράκη για τον κο Χατζηνικολάου;

Θέλει να μου πιει το αίμα με το καλαμάκι, δεν θα τον αφήσω… Εγώ θα δώσω την μάχη και στην αρένα και όχι μόνο στα σαλόνια… Θα κατέβω στην αρένα, δεν θα πάω μόνο νομικά και σαλονάτα… Ο Χατζηνικολάου δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο να με ρωτήσει, ρε π@@@@@, πριν δημοσιεύσει ένα κείμενο που πλήττει το αξίωμα του προέδρου της Βουλής και το πολιτικό σύστημα, ούτε ένα τηλέφωνο, αυτή είναι η αξιοπιστία του…
Αλλά τι μας κάνει εντύπωση…
Αυτό είναι το ήθος της πολιτικής και της δημοσιογραφίας σήμερα…

Όμως το σύστημα, η διαπλοκή, η ολιγαρχία, οι δανειστές είπαμε δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Για αυτό και επιθυμούν στην εξουσία όχι άφθαρτα αλλά διαβλητά πρόσωπα. Ανθρώπους που θα μπορούν να τους κρατούν από τα …γένια!!! Όπως τον Πάπα!!! Μετά σου λέει, πως θα κυβερνηθεί αύριο ο τόπος από μια πολυκομματική κυβέρνηση; Και αν το ΠΟΤΑΜΙ γίνει Ρυάκι με το άλλο «πολιτικό κουτσαβάκη», εμείς τι θα κάνουμε; Τίποτα, πρέπει να βρούμε έναν πολιτικό λεβέντη για να μην πάει τίποτα χαμένο… Από ψήφους! Και έτσι ξαφνικά από αρνητικό πρόσωπο των περασμένων δεκαετιών, έγινε πρόσωπο των ημερών, που τα είχε πει όλα, και τα είχε προβλέψει όλα ως άλλος Νοστράδαμος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης… Και ότι κενό μένει από αυτούς τους δύο και τους άλλους θα το καλύψουν οι δημοσκοπήσεις!!!

Βέβαια το μόνο που δεν μας λένε οι δημοσκοπήσεις είναι το πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν τελικά σε αυτές τις εκλογές. Όσον αφορά το παραμύθι για τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα το έχουμε φάει και χορτάσαμε. Κοντεύουν να βγάλουν το ΠΑΣΟΚ τρίτη δύναμη που λέει ο λόγος!!!! Σε λίγο θα το κάνουν και αξιωματική αντιπολίτευση!!! Χαχαχα….
Οι εκλογές αυτές είναι απρόβλεπτες όσον αφορά τον κόσμο και γίνονται τα πάντα για να αναλάβει και πάλι την εξουσία ο κ. Τσίπρας μια που για τον εαυτό του έδειξε στους ξένους ότι είναι «γάτα»! Καθάρισε τους πάντες και προχωρά ακάθεκτος, τρόπος του λέγειν. Πάλι καλά που γίνονται πολύ σύντομα οι εκλογές αυτές γιατί έτσι δεν θα μας φάει και το άγχος και η αγωνία!!!
Θα μας φάει η πείνα και τα μέτρα την επομένη των εκλογών!!!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια