Γλέζος: «Το σύστημα Μαξίμου δεν εξέφρασε την ψήφο του λαού ούτε στις εθνικές εκλογές, ούτε στο δημοψήφισμα»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος. Ο κ. Γλέζος διαφοροποιήθηκε, ανοικτά, από τη Λαϊκή Ενότητα, δηλώνοντας ότι είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η υποψηφιότητά μου θα εξαρτηθεί από το εάν θα υπάρξει ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο και εφόσον ακουστούν οι απόψεις μου προς την κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας.
»Αν δε γίνει κατορθωτό να δημιουργηθεί ένας πόλος με βάση την αρχή ότι ο λαός αποφασίζει για τα πάντα, εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ παρά τις διαφορές μου.
»Το σύστημα Μαξίμου δεν εξέφρασε την ψήφο του λαού ούτε στις εθνικές εκλογές, ούτε στο δημοψήφισμα.
»Κυριάρχησε η αντίληψη πως έπρεπε να συνάψουμε δάνεια και αγνοήθηκε πως όποιος δανείζεται δεν κερδίζει τίποτε.
»Στα πέντε χρόνια που δανείζεται ο ελληνικός λαός τι κέρδισε;», είπε, αλλά παράλληλα τάχθηκε υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ.
»Δεν πρέπει να τους χαρίσουμε την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε δε ότι το κοινό νόμισμα προστατεύει από τον πληθωρισμό και προσέθεσε ότι δεν ευθύνεται το κοινό νόμισμα αλλά ο δανεισμός.
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας, Κώστας Ήσυχος, Ραχήλ Μακρή, και Γιάννης Σταθάς και επίσης Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Νάντια Βαλαβάνη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Κυρ. Θεοδωρακάκος)

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια