Η αϋπνία αφήνει τον οργανισμό μας έρμαιο στις λοιμώξεις

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για να αρπάξουμε συνάχι, είναι η συνεχής έλλειψη ύπνου, σύμφωνα με τον Δρ. Άρικ Πράτερ, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ο οποίος εκπόνησε σχετική μελέτη.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Sleep» και όπως αναφέρει, οι ειδικοί ζήτησαν από 164 εθελοντές να εκτεθούν στον ιό του κοινού κρυολογήματος ενώ, ταυτόχρονα αυτοί κατέγραφαν τις συνήθειές τους αναφορικά με τον ύπνο. Οι εθελοντές διέμειναν για μία εβδομάδα σε ένα ξενοδοχείο στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ
Η ομάδα του Πράτερ μελετώντας του εθελοντές διαπίστωσε, ότι δεν έχει σημασία η ηλικία των ανθρώπων, το άγχος τους, η φυλή τους, η εκπαίδευση ή το εισόδημά τους καθώς επίσης, δεν έχει σημασία αν ήταν καπνιστές. Σημασία είχε πόσες ώρες ύπνου είχαν καθημερινά ο κάθε ένας από αυτούς. Όσοι κοιμούνταν λιγότερες από 6 ώρες κάθε νύχτα είχαν κατά 4,2 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να κολλήσουν τον ιό του κοινού κρυολογήματος σε σύγκριση με εκείνους που κοιμούνται πάνω από 7 ώρες. Μάλιστα, οι εθελοντές που κοιμούνταν λιγότερες από 5 ώρες είχαν 4,5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια