Υπάρχει εναλλακτική - Είναι η αλλαγή του Συντάγματος

Αλλά τι είδους θα είναι το νέο Σύνταγμα;


Το ότι η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Έτσι όπως προχωράμε δεν υπάρχει μέλλον. Προς τα έξω έχουμε γίνει ανυπόληπτοι, εξαρτημένοι και παράδειγμα προς αποφυγή, εμείς οι υπερήφανοι και αδούλωτοι στην ψυχή Έλληνες. Προς τα μέσα δε, έχουμε πλήρως διαλυθεί τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο θεσμών. Με λίγα λόγια πλησιάζουμε προς το τέλος.

Το νέο ξεκίνημα θα πρέπει να γίνει από μηδενική βάση. Για να ξεκινήσουμε όμως από μηδενική βάση, θα πρέπει τα πάντα (μα τα πάντα), να τεθούν στον έλεγχο και στον επανασχεδιασμό από τους ίδιους τους πολίτες.

Και φυσικά τίποτε δεν μπορεί στα σοβαρά να θεωρηθεί ότι αποτελεί μια νέα αρχή, αν πρώτα και κύρια δεν ξεκινήσουμε από τον ίδιο τον καταστατικό μας χάρτη, δηλαδή το Σύνταγμά μας, το οποίο και θα πρέπει να αλλάξει συθέμελα, με την άμεση συμβολή όλων των πολιτών. Αυτό το ίδιο συνταγματικό πλαίσιο που ισχύει περίπου από την απελευθέρωση της χώρας από τους Τούρκους, δεν μας έδωσε καμία ώθηση, απεναντίας επί 200 σχεδόν χρόνια σερνόμαστε πλήρως εξαρτημένοι από τους ξένους, τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Κύρια υπεύθυνη γι' αυτή την κατάντια της χώρας και του λαού, αλλά και βασικό εμπόδιο προς την κατεύθυνση ενός νέου ξεκινήματος από μηδενική βάση, αποτελεί η κρατικοδίαιτη παρασιτική ολιγαρχία, η οποία ελέγχει απόλυτα το πολιτικό σύστημα και μέσω αυτού νέμεται τους κόπους και τις θυσίες του λαού. Αυτή λοιπόν η απόλυτα υπεύθυνη ολιγαρχία, δεν θέλει με τίποτα να χάσει τα κεκτημένα «δικαιώματά» της.

Ένα νέο Σύνταγμα λοιπόν, κύριο στόχο θα πρέπει να έχει την διάλυση αυτής της παρασιτικής ολιγαρχίας, την απεξάρτηση του πολιτικού συστήματος από αυτή και την θέση κάθε ολιγαρχίας στο μέλλον, κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της κοινωνίας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια