ΟΗΕ: Σχέδιο δράσης για παγκόσμια υποδούλωση μέχρι το 2030 | Ατζέντα 21

Οι ηγέτες του κόσμου ανανέωσαν την πίστη τους στην Ατζέντα 21, χθες Παρασκευή, με ένα “φιλόδοξο πρόγραμμα” -το Ατζέντα 2030- για την καταπολέμηση της φτώχειας, της ανισότητας και της κλιματικής αλλαγής το οποίο θα εφαρμοστεί τα επόμενα 15 χρόνια και θα έχει το αποτέλεσμα της αρχικής: Ανάποδη ανάγνωση!

Κατά την έναρξη μιας συνόδου, και στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη , τέθηκαν 17 στόχοι «βιώσιμης ανάπτυξης» οι οποίοι πρέπει να υλοποιηθούν ως το τέλος του 2030, για… «έναν καλύτερο κόσμο», επικαλούνται.

Αυτοί οι στόχοι αντικαθιστούν το προηγούμενο σχέδιο δράσης του ΟΗΕ, τους Στόχους Ανάπτυξης της Χιλιετίας που υιοθετήθηκαν το 2000, που πάλι ήταν μια ανανέωση της αρχικής Α21 του 1992, όμως όπως λένε αρκετοί είναι “πολύ πιο φιλόδοξοι”. Οπότε αν οι πρώτοι στόχοι έχουν επιφέρει τέτοια καταστροφή – περισσότερη φτώχεια, πείνα, πόλεμοι, επιδημίες, εγ-κλιματική αλλαγή κλπ- φανταστείτε οι πιο φιλόδοξοι τι θα επιφέρουν.
Το νέο σχέδιο δράσης θα εφαρμοστεί και στις ανεπτυγμένες χώρες και θα επεκταθεί σε πολιτικά ευαίσθητους τομείς, όπως η καλή διακυβέρνηση, η ισότητα ανδρών-γυναικών και η καταπολέμηση της διαφθοράς – σωθήκαμε!
Η «ελεύθερη βούληση» των χωρών
Το όλο πρόγραμμα δεν έρχεται βέβαια τσάμπα. Θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί και να διασφαλιστεί ότι οι κυβερνήσεις το σέβονται, αλλά και ότι κανείς “δεν μένει πίσω” στον δρόμο προς την “ανάπτυξη”. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να βρεθούν 3,5 ως 5 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τα επόμενα 15 χρόνια για τη χρηματοδότησή του!
Κάθε χώρα θα είναι ελεύθερη να εφαρμόσει ή όχι τους στόχους και να επιλέξει η ίδια τον τρόπο να το κάνει.
Κι από πούθε κατεβαίνει η χρηματοδότηση η παινεμένη;

Φυσικά από τη φορολόγηση των πολιτών που θα “διασωθούν”. Θα κοστίσει τα μάλα η διάσωση και όχι μόνο σε χρήμα, αλλά κύρια σε μέτρα, μεταρρυθμίσεις, απαγορεύσεις, περιορισμούς και δεν αποκλείεται και σε επίσημη πλέον επέμβαση στο περιβάλλον με την ολοένα και διαφημιζόμενη μέθοδο της Γεωμηχανικής, που μας “υπόσχεται” ακόμα και εναέριους ψεκασμούς.

Ο μεγάλος χαμένος είναι οι χώρες πετρελαίου, λιγνίτη και άνθρακα, αφού ο Πάπας αφόρισε τους πόρους αυτούς, οι μεγάλοι κερδισμένοι οι χώρες που πουλούν ΑΠΕ -ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Και ο Σόρος που αγόρασε τον άνθρακα για ψίχουλα και περιμένει πότε θα γυρίσει ο τροχός, να τον έχει κατ’ αποκλειστικότητα. Γιατί η φούσκα των ΑΠΕ οσονούπω σκάει, θα την επιβάλουν στους πελάτες λόγω Ατζέντα 2030, ενώ οι ίδιοι, αφού έχουν «ελεύθερη βούληση», θα παράγουν με την παλιά συμφέρουσα και αποδοτική ενέργεια – βλέπε Γερμανία, η οποία αυτό κάνει ακριβώς!

Οι 17 στόχοι της Ατζέντας 2030 και η μετάφραση τους


Στόχος 1) Το τέλος της φτώχειας σε όλες τις μορφές της παντού: Ανθρωπιστική βοήθεια και κοινωνική πρόνοια από το κράτος και τις ΜΚΟ του. Κρατείστε τους με μηχανική στήριξη στη ζωή για καλύτερο έλεγχο κι εξάρτηση. Χρεώστε το στους έχοντες ακόμα δουλειά – Οι φτωχοί θα τρέφουν τους φτωχότερους, όπως ακριβώς γίνεται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Στόχος 2) Τέλος της πείνας, επίτευξη επισιτιστικής ασφάλειας και η βελτίωση της διατροφής και η προώθηση της αειφόρου γεωργίας: Εννοεί ξεκάθαρα τις καλλιέργειες μεταλλαγμένων -ΓΤΟ- που θεωρούνται ανθεκτικές, γρήγορες και μπορούν τάχα να ταΐσουν περισσότερους. Τις ευλόγησε εξάλλου και ο Πάπας στην πρόσφατη εγκύκλιό του, ως “τεχνολογία στην υπηρεσία της ανθρωπότητας”.

Στόχος 3) Εξασφάλιση υγιούς ζωής και προώθηση της ευημερίας, για όλους και σε όλες τις ηλικίες: Εμβόλια για όλους, αναγκαστικές προληπτικές εξετάσεις για όλους, προώθηση της μεταμοσχευτικής πολιτικής, προώθηση της ευθανασίας για “αξιοπρεπή” θάνατο, άλλοθι για χρήση νέων τεχνολογιών όπως τσιπάκια και ασύρματη παρακολούθηση, άλλοθι για περαιτέρω επεμβάσεις στο DNA κι έρευνες τύπου ηχογενετικής για επέμβαση ακόμα και στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Στόχος 4) Χωρίς αποκλεισμούς και ισότιμη ποιότητα της εκπαίδευσης και προώθηση των ευκαιριών διά βίου μάθησης για όλους: Η “ποιότητα” θα καθορίζεται από τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Δεξιότητες και στοιχειώδης εκπαίδευση για τις υποανάπτυξη χώρες, αλλά και τις πρώην ανεπτυγμένες, τύπου Ελλάδας, που τώρα χρειάζεται γκαρσόνια να μιλούν πολλές ξένες γλώσσες, φτηνά εργατικά χέρια, αγρότες που θα εφαρμόσουν τις νέες τεχνολογίες κλπ

Στόχος 5) Επίτευξη της ισότητας των φύλων και χειραφέτηση όλων των γυναικών και των κοριτσιών: Η ισότητα των δύο φίλων πέτυχε τόσο πολύ στη Δύση που θέλουν τώρα να την επεκτείνουν και στον υπόλοιπο κόσμο. Παρότι οι μισθοί δεν ανταποκρίνονται σε ισότητα, κατά τα άλλα η συνταγή κατάφερε να διαλύσει την οικογένεια και έτσι τον κοινωνικό ιστό, να δημιουργήσει περισσότερη ανεργία και πτώση των μισθών, να διώξει τα παιδιά από την προσοχή της μάνας, να μειώσει -το βασικότερο- τις γεννήσεις. Η χειραφέτηση των κοριτσιών σημαίνει εκτός όλων των άλλων,  να μπορεί ένα κορίτσι να αρνηθεί να παντρευτεί στα 15 του, αλλά να έχει κάθε δικαίωμα να κάνει έκτρωση ενός εμβρύου που δεν γνωρίζει καν ποιος είναι ο πατέρας του. Ή -κατά την προσφορά/νόμο του Ομπάμα- ακόμα και να αποφασίσει ότι δεν θέλει παιδιά και να κάνει στείρωση χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών της. Αυτό λέγεται “χειραφέτηση κοριτσιού”.

Στόχος 6) Διασφάλιση της διαθεσιμότητας και της αειφόρου διαχείρισης του νερού και της αποχέτευσης για όλους: Μια λέξη εδώ – Ιδιωτικοποίηση. Και όπως έχει πει και η Λαγκάρντ, το νερό δεν ανήκει σε κανέναν άλλον, παρά στο παγκόσμιο χωριό. Η Nestle σε κατάσταση Νιρβάνα, υποθέτουμε, μετά την υπογραφή!

Στόχος 7) Διασφάλιση της πρόσβασης σε οικονομικά προσιτή, αξιόπιστη, βιώσιμη και σύγχρονη ενέργεια για όλους: Ξεχάστε τον άνθρακα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, Ελλάδα δώσε τσάμπα το λιγνίτη και τα πετρέλαια σου, έτσι κι αλλιώς έγιναν ντεμοντέ. Ξεχάστε και τους αγρούς σας και γεμίστε τους με φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες. Η Μονσάντο θα φυτέψει όπου και όσο θέλει μολύνοντας τη γη, την μόλυνση της υπόλοιπης θα αναλάβει η ακτινοβολία των φωτοβολταϊκών καθιστώντας την μη καλλιεργήσει για πολλά πολλά χρόνια, ακόμα κι όταν θα έχουμε πάλι αλλάξει γνώμη. Φυτέψτε και μπόλικο μεταλλαγμένο καλαμπόκι για βιοκαύσιμα. Όλες αυτές οι πολιτικές κάνουν καλό στο περιβάλλον, γιατί θα το απαλλάξουν με μαθηματική ακρίβεια από εκατομμύρια πληθυσμών κι έτσι θα αδειάσει ο πλανήτης από τον “κακό” άνθρωπο που επηρεάζει με την ύπαρξή του το κλίμα.

Στόχος 8) Να προωθηθεί η βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη, η πλήρης και παραγωγική απασχόληση και η αξιοπρεπής εργασία για όλους: Το μεγαλύτερο ψέμα όλων των αιώνων, όχι μόνο του 21ου. Ως Βιώσιμη Ανάπτυξη ορίζουν δυο πράγματα – ή το βιώσιμη αναφέρεται στην επιχείρηση ή την πολυεθνική, που σημαίνει οι μισθοί πρέπει να είναι “συμβολικοί” για να έχει κέρδη ή στο περιβάλλον, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται για κάποια σοβαρή παραγωγική μονάδα, αλλά παραγωγή τεχνολογιών, καινοτόμες ιδέες, εφαρμογές για smartphones κλπ. Αρχηγός όλων αυτών η ρομποτική, που μπορεί να προσφέρει στην εταιρεία θέσεις εργασίας μικρού αριθμού, αλλά καταργεί κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων, ίσως και εκατομμυρίων στην ευρεία χρήση, όπως υπάλληλοι ξενοδοχείων, σούπερ μάρκετ, οδηγοί ΜΜΕ κλπ Μιλάμε για εργασιακό ολοκαύτωμα.

Στόχος 9) Δημιουργία ανθεκτικών υποδομών, την προώθηση της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς εκβιομηχάνισης και προώθηση της καινοτομίας: Ξεκάθαρα επιβεβαιώνει τα όσα περί καινοτομίας γράψαμε πιο πάνω. Όσο για τη δημιουργία “ανθεκτικών υποδομών”, αυτό ήδη το έχει αναλάβει η Παγκόσμια Τράπεζα, χρεώνοντας χώρες για να κάνουν υποδομές, απαλλοτριώνοντας γη και κατοικίες και εκδιώχνοντας ολόκληρες κοινωνίες από τα σπίτια τους τάζοντας αποζημιώσεις που δεν λαμβάνουν ΠΟ-ΤΕ!

Στόχος 10) Μείωση των ανισοτήτων εντός και μεταξύ των χωρών: Ε.. εντάξει. Αυτό δεν θέλει και πολύ μετάφραση. Από τότε που άρχισαν να το λένε, το 1992 και που το επαναλαμβάνει συνέχεια το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι σαν να σε κοροϊδεύουν κατάμουτρα με τις κοινωνικές ανισότητες εντός των χωρών. Όσο για τις αναμεταξύ τους, εδώ κάτι έχουν καταφέρει – Το κλείσιμο της ψαλίδας προς… τα κάτω! Ολοένα και περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες έχουν αρχίσει να μοιάζουν με τις τριτοκοσμικές! Μόνο για να υπάρχουν γερές ελίτ σε κάθε χώρα ενδιαφέρονται.

Στόχος 11) Κάντε πόλεις και οικισμούς χωρίς αποκλεισμούς, ασφαλείς, ανθεκτικούς και βιώσιμους: Το ασφαλείς πάει σε νόμους και μέτρα, σε καταστάσεις Οργουελικές. Το βιώσιμες πάει στην ενέργεια μέσω ΑΠΕ και την απαγόρευση των ΙΧ και σχεδιασμούς πόλεων τύπου Venus!

Στόχος 12) Διασφάλιση των αειφόρων προτύπων κατανάλωσης και παραγωγής: Εδώ κρύβεται το περιορίστε το κρέας γιατί τα ζώα ρυπαίνουν το περιβάλλον. Φάτε και έντομα εν ανάγκη, έχει πει ο ΟΗΕ, έχουν πρωτεΐνες και δεν παράγουν CO². Βέβαια, για την ελίτ, το οργανικό και βιολογικό κρέας δεν θα λήψει, όπως δεν έλειψαν ποτέ τα χαβιάρια και οι ακριβές σαμπάνιες – μόλις δημοπρατήθηκε μια στην τιμή των 160.000 δολαρίων! Ο ΟΗΕ δεν το πήρε χαμπάρι, ήταν απασχολημένος με την ατζέντα του την 2030!

Στόχος 13) Λάβετε άμεση δράση για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος και τις επιπτώσεις της: Εδώ αρχίζουν τα ωραία και συμπεριλαμβάνονται και πολλά απ’ όσα προαναφέραμε για ενέργεια, κατανάλωση, παραγωγή κλπ αλλά και βάρος στην “εκπαίδευση” της νέας γενιάς. Οι νέοι πρέπει να “μάθουν” πόσο επιβαρύνουν με την ύπαρξη τους το περιβάλλον και να είναι έτοιμοι να συμμορφωθούν προς τας όποιες υποδείξεις, αλλά και να δεχτούν σύντομα και τις όποιες “λύσεις” τους προταθούν.

Στόχος 14) Διατηρείστε την αειφόρο χρήση των ωκεανών, των θαλασσών και των θαλάσσιων πόρων για την αειφόρο ανάπτυξη: Διατηρείστε! Μην ψαρεύετε, μην κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ, μην πηγαίνετε βόλτες στα βουνά και στα λαγκάδια και μαζεύετε μυρωδικά και βότανα, συμμαζεύτε τον κόσμο στις πόλεις από τα προάστια και τους εξοχικούς οικισμούς, ορίστε ζώνες μη προσβάσιμες στον άνθρωπο, απαγορεύονται τα πηγάδια και η ελεύθερη βοσκή, τα μικρά μαντριά και κοτέτσια, οι μπαξέδες και οι κήποι, εκτός κι αν έχετε άδεια για τις μικρές τοπικές κοινωνίες (άδεια σημαίνει φόροι). Όλα θα τα αναλλάβουν οι μεγάλες εταιρείες που έχουν πείρα πως να προσέχουν το περιβάλλον !

Στόχος 15) Προστασία, αποκατάσταση και προαγωγή της αειφόρου χρήσης των χερσαίων οικοσυστημάτων, τη βιώσιμη διαχείριση των δασών, την καταπολέμηση της απερήμωσης, σταματείστε και αντιστρέψτε την υποβάθμιση του εδάφους και την απώλεια βιοποικιλότητας: Αναλυτικότερα τα όσα αναφέρθηκαν πριν. Ο κύριος “στόχος” είναι το μπουζούριασμα στις πόλεις, που θα είναι δελεαστικά πράσινες, ασύρματη τεχνολογία και wifi παντού και Big Brother στο φουλ. ΈΤΣΙ κατά αυτούς, θα σωθεί η βιοποικιλότητα, διώχνοντας τους πληθυσμούς από την εξοχή.

Στόχος 16) Προώθηση των ειρηνικών και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών για την αειφόρο ανάπτυξη, την παροχή πρόσβασης στη δικαιοσύνη για όλους και η οικοδόμηση αποτελεσματικών, υπεύθυνων και χωρίς αποκλεισμούς θεσμών σε όλα τα επίπεδα: Εἰρήνη ὑμῖν! Όλοι έχετε ίσα και ίδια δικαιώματα. Όλοι να παντρεύεστε και να κάνετε παιδιά, κι αν δεν μπορείτε να κάνετε οι ίδιοι γιατί είστε του ιδίου φύλλου, έχετε δικαίωμα να αποκτήσετε μέσω της επιστήμης ή υιοθεσίας. Όλοι έχετε δικαίωμα να μπορείτε να δηλώσετε τον σεξουαλικό σας προσανατολισμό, γι’ αυτό θα αφαιρέσουμε το δικαίωμα του “δεν μου αρέσει” ώστε να επικρατήσει μόνο το “γουστάρω’. Και για να μην υπάρχουν και θρησκευτικοί καυγάδες μεταξύ σας, πάρτε και μια Πανθρησκεία για να μην τσακωνόσαστε. Λατρέψτε το “Ανώτερο Ον” και κάποια στιγμή μπορεί και να σας πούμε ποιο εννοούμε. Προς το παρόν βολευτείτε με ό,τι εσείς νομίζετε ότι είναι ανώτερο. Όσο για τη δικαιοσύνη… καλά αυτή έχει χάσει το φως της παγκοσμίως. Όσο να το βρει, θα έχει αποψιλωθεί ο μισός πλανήτης… από ανθρώπους φυσικά.

Στόχος 17) Ενίσχυση των μέσων υλοποίησης και την αναζωογόνηση της παγκόσμιας εταιρικής σχέσης για την αειφόρο ανάπτυξη: Ε, από εταιρικές σχέσεις, δόξα τω Θεώ! Η Παγκόσμια Τράπεζα έτοιμη για όλες τις “ενισχύσεις” δηλαδή δάνεια, το ΔΝΤ επίσης, η διατλαντική συμμαχία σε μυστική εξέλιξη (ξεχάστε και τα ΠΟΠ όπου να ‘ναι), το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο για αυτές τις “σχέσεις” – γενικά, παράπονο δεν έχουμε. «Βελτιώστε την παγκόσμια σύμπραξη για αειφόρο ανάπτυξη, που συμπληρώνονται από τις συμπράξεις πολλών φορέων, που κινητοποιούν και μοιράζονται τις γνώσεις, την εμπειρία, την τεχνολογία και τους οικονομικούς πόρους, για να υποστηρίξει την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης σε όλες τις χώρες, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες». Βελτιώστε! Όσο βελτιώνετε, τόσο χειροτερεύει η κατάσταση!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια