Γκοτζίλα Ελ Νίνιο προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το φετινό χειμώνα - Βαρύς χειμώνας και καταστροφές

Οι μετεωρολόγοι ανά τον κόσμο φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα για το φετινό χειμώνα, αφού όπως λένε το φαινόμενο Ελ Νίνιο πρόκειται να έχει γιγαντιαίες διαστάσεις προκαλώντας χάος στον πλανήτη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, πλημμύρες, περίοδοι ανομβρίας και φυσικά πυρκαγιές θα είναι το άμεσο αποτέλεσμα. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έναν πολύ σκληρό χειμώνα στη Βρετανία με θερμοκρασίες πολύ χαμηλές, καταστροφικές καταιγίδες στις ΗΠΑ και ανεμοθύελλες στη Νότια Αμερική. Η Αυστραλία θα υποφέρει από ξηρασία και καταστροφικές πυρκαγιές.
Το Ελ Νίνιο συμβαίνει κάθε 2 με 7 χρόνια και η NASA παρακολουθεί ενδελεχώς τα στοιχεία προκειμένου να είναι προετοιμασμένη. Ενδείξεις δίνουν πάντα οι θερμοκρασίες στον ανατολικό Ειρηνικό οι οποίες ήδη είναι πάνω από το κανονικό και ανεβαίνουν συνεχώς.
Οι άνεμοι από τα ανατολικά προς τα δυτικά που κανονικά κρυώνουν τα νερά έχουν εξασθενήσει. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι καταιγίδες σπρώχνονται προς ανατολάς και η Βόρεια Ευρώπη έχει μπροστά της έναν πολύ δύσκολο χειμώνα.
Αυτή τη στιγμή το νερό στον Ειρηνικό είναι ήδη σε υψηλότερα επίπεδα θερμότερο από τη θερμοκρασία που είχε καταγραεί το 1997, οπότε και είχαμε το ισχυρότερο Ελ Νίνιο. Τότε είχαν βρει το θάνατο περίπου 23.000 άτομα και οι ζημιές ήταν περίπου 45 δισ. δολάρια.
Ενδεικτικά είναι επίσης στοιχεία όπως η πτώση της στάθμης των νερών στον Παναμά, αλλά και η εμφάνιση πολύ περισσότερων τυφώνων στο Δυτικό Ειρηνικό.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια