6 λόγοι για να πίνετε περισσότερη μπίρα

Θα έχετε ακούσει για την λεγόμενη «μπιροκοιλιά», αλλά η μπίρα έχει και τα θετικά της. Ειδικά τώρα, που η θερμοκρασία είναι ακόμα υψηλή, μία κρύα, δροσιστική μπίρα είναι ό,τι πρέπει για να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα του Αυγούστου. Ακολουθούν 6 πολύ πειστικοί λόγοι για να γεμίσετε το ποτήρι σας.

Κάνει καλό στα νεαρά μυαλά
Οι επιστήμονες πειραματίστηκαν με μία ομάδα νεαρών ποντικών και την μπίρα, και το αποτέλεσμα έδειξε ότι η μπίρα είναι πιθανό να βελτιώνει τη μνήμη, αλλά σε νέες ηλικιακές ομάδες.
Είναι πιο υγιεινή από το κρασί
Όπως ανέφερε ο καθηγητής Charlie Bamforth, μπίρα έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε σελήνιο, βιταμίνη Β, φώσφορο, φολικό οξύ και νιασίνη σε σχέση με το κρασί. Ταυτόχρονα είναι πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών.
Συμβάλλει στη μακροζωία
Πολλές έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι η ελεγχόμενη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να είναι ωφέλιμη για την υγεία.
Κάνει καλό στα κόκαλα
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε σιλικόνη, η μπίρα βοηθά στην καλή υγεία των οστών. Παρ' ολ' αυτά, η υπερβολική κατανάλωση μπίρας μπορεί να έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.
Βοηθά στην πέψη
Έρευνα που έγινε το 2012, έδειξε ότι η μπίρα ενεργοποιεί την παραγωγή γαστρικού υγρού, το οποίο σημαίνει ότι συμβάλει στην διαδικασία της πέψης.
Η Ελλάδα έχει τις δικές γευστικές μπίρες
Τα τελευταία χρόνια, η ελληνική ζυθοποιία έχει παρουσιάσει σημαντική άνοδο και εγχώρια παραγωγή μπίρας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτή του εξωτερικού.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια