Σημαντικό crash-bug για τα Windows 10

H Microsoft διόρθωσε ένα πολύ σημαντικό bug για τα Windows 10, λίγες μόνο ημέρες πριν να ξεκινήσει η επίσημη εμπορική πορεία του νέου λειτουργικού. 
Εκτιμάται ότι το bug αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει κρίσιμο πρόβλημα λειτουργίας στα Windows 10 που είχαν στην κατοχή τους οι δοκιμαστές.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στον Windows Explorer, όταν οι χρήστες δοκίμαζαν να απενεργοποιήσουν ένα network interface μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου.
Η διόρθωση του σφάλματος γίνεται μέσα από το Windows Update και την αναβάθμιση του λειτουργικού με ένα νέο security patch. Παρόλα αυτά, το αρχικό πρόβλημα φαίνεται να προκλήθηκε από ένα πρώτο update που είχε διατεθεί για το νέο λειτουργικό σύστημα.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο Twitter, το security patch που κυκλοφόρησε φαίνεται να διορθώνει το πρόβλημα, αλλά παραμένει ανησυχητικό το ότι λίγες μόνο ημέρες πριν από την κυκλοφορία των Windows 10 ανακαλύφθηκε ένα τέτοιο πρόβλημα, ενώ για πολλούς η ιστορία αυτή αποτελεί το καλύτερο επιχείρημα για το ότι δεν πρέπει να σταματήσει να έχει ο τελικός χρήστης την επιλογή για το ποια updates θα εγκατασταθούν στο σύστημά του και να μη γίνεται η όλη διαδικασία αυτόματα, χωρίς την παρέμβαση του.
Οι χρήστες των Windows 10 Pro, πάντως, θα έχουν τη δυνατότητα να επεμβαίνουν εν μέρει στην διαδικασία λειτουργίας του Windows Update.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια