Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει μέλλον


Με την ευκαιρία της εσωτερικής αναταραχής στη ΝΔ, πρέπει να παρατηρήσουμε τα εξής:

Στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης και ειδικότερα της ευρωζώνης, το απαρχαιωμένο κόμμα της ΝΔ,
με τα πολιτικά του τζάκια, τους πολιτικούς γόνους και την πολιτική νοοτροπία ενός κρατικοδίαιτου μοντέλου, προκειμένου να βολεύονται η κομματική και βουλευτική πελατεία, δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον.

Ολόκληρο το ολιγαρχικής αντίληψης οικογενειοκρατικό καθεστώς της ΝΔ, είναι ευθυγραμμισμένο με την κρατικοδίαιτη αντίληψη ενός κράτους που θα βολεύει την εκλογική πελατεία και όχι μιας κοινωνίας με ισχυρή παραγωγική μεσαία τάξη. Ήταν λοιπόν επόμενο ότι, μόλις κόπηκαν τα δανεικά, να ξεζουμιστεί η μεσαία τάξη για να διατηρηθεί το κομματικό κράτος.

Η ΝΔ είναι απόλυτα συνυπεύθυνη για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας με το 83% τριτογενή τομέα, η οποία δεν μπορεί να επιβιώσει, παρά μόνο με συνεχή δανεισμό. Δεν υπήρξε ποτέ γνήσια φιλελεύθερο κόμμα.

Αν δεν αλλάξει αμέσως στρατηγική πολιτική στοχοθεσία, αν δεν σταματήσει την ένταξη των πολιτών στην πολιτική μέσω του ρουσφετιού και αν δεν ανατρέψει εσωτερικά αυτή την κληρονομική οικογενειοκρατία, δεν πρόκειται να συγκινήσει κανέναν, παρά μόνο εκείνους που είναι ταγμένοι στις πολιτικές της οικογένειες.

Και επειδή οι πολιτικές οικογένειες και τα συμφέροντα που ελέγχουν τη ΝΔ, δεν πρόκειται να αλλάξουν πολιτική ρότα, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα άλλο υγιές φιλελεύθερο κόμμα, έξω από το σάπιο σώμα της ΝΔ, το οποίο και θα απορροφήσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

προεδρική δημοκρατία

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια