Οχι και εθνικός διχασμός για το ευρώ!


Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος
Θα ήταν τραγικό να εξελιχθεί σε νέο εθνικό διχασμό το ζήτημα του νομίσματος που θα χρησιμοποιούμε για τις συναλλαγές μας.
Ολόκληρο το φιλομνημονιακό στρατόπεδο, όμως, δουλεύει πυρετωδώς προς αυτήν την κατεύθυνση, χαρακτηρίζοντας την καταψήφιση της πρότασης των δανειστών ως βήμα προς το χάος και την εθνική καταστροφή!
Αν κάποιος αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο την αντίθετη άποψη, λίγο απέχει από το να επιχειρήσει να την εμποδίσει βίαια.
Έτσι άλλωστε ξεκίνησαν όλοι οι εθνικοί διχασμοί σε αυτήν τη χώρα, διότι η μία μερίδα θεωρούσε αδιανόητη την επικράτηση της αντίθετης άποψης.
Βαθύτερη αιτία των διχασμών είναι η ψυχική αδυναμία αποδοχής της περίπτωσης να επικρατήσει η αντίθετη άποψη. Στο δημοψήφισμα της Κυριακής έχουμε δύο επιλογές. Ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει και όλοι θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα. Εάν επικρατήσει (όπως όλα δείχνουν) το ΟΧΙ, τότε θα υπάρξει μία τελευταία προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία, στην οποία θα πρέπει να συμπαραταχθούν με την κυβέρνηση όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε ένα αρραγές εθνικό μέτωπο. Και εάν δεν υπάρξει λύση, τότε θα σχεδιάσουμε όλοι μαζί, ως έθνος, την επιστροφή μας στην Εθνική Νομισματική Κυριαρχία, ψύχραιμα, οργανωμένα, χωρίς υστερίες και άσκοπες εντάσεις. Και θα εργαστούμε όλοι σκληρά για την ανασυγκρότηση εκ του μηδενός της οικονομίας μας σε νέες, υγιείς βάσεις. Η αντιπολίτευση θα πρέπει να σεβαστεί το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας και να καταθέσει δημιουργικές προτάσεις, με δεδομένο το νέο πλαίσιο της δραχμής.
Στη λιγότερο πιθανή (αλλά σε μία ψηφοφορία πάντα υπαρκτή) περίπτωση της επικράτησης του ΝΑΙ, τότε η κυβέρνηση θα επιχειρήσει κάποιες οριακές βελτιώσεις στην συμφωνία, και στη συνέχεια θα την υπογράψει και θα αρχίσει την εφαρμογή της. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποδεχθεί αγόγγυστα τους επαχθείς φόρους και τις περικοπές, αφού αυτά είναι το τίμημα της παραμονής μας στην ευρωζώνη. Και όλοι, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, θα αποδεχθούμε τη βούληση του ελληνικού λαού.
Μέχρι την ημέρα του δημοψηφίσματος, όλοι, πολίτες, πολιτευτές, μέσα ενημέρωσης και αναλυτές, θα παρουσιάζουμε τα επιχειρήματά μας νηφάλια και προπαντός τεκμηριωμένα. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, την επαύριο της ψηφοφορίας θα είμαστε και πάλι γείτονες, συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι. Και συμπολεμιστές αν το χρειαστεί η πατρίδα. Οπότε να λείπουν οι εντάσεις, οι υπερβολές και οι δραματοποιήσεις, και ο συνήθης εμφυλιοπολεμικός χωρισμός σε «κακούς δραχμιστές» και «καλούς ευρωπαϊστές». Και το αντίστροφο, φυσικά.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια