Πρώτο βήμα πρόκρισης από τον ΠΑΟ

Να απομονώσεις μία... Μπριζ-α, κι ας ήταν «χαλασμένη», ένεκα των πολλών τραυματισμών, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν δεν προσέξεις, μπορεί να την πατήσεις. Να πάθεις... ηλεκτροπληξία και μετά να... τρέχεις.

Ο χθεσινός Παναθηναϊκός έτρεξε πολύ, πάλεψε περισσότερο και, παρά τις αναποδιές που συνάντησε στη διάρκεια του ματς με την Μπριζ, πήρε τη νίκη (2-1) και το ισχνό προβάδισμα για πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Και τα κατάφερε, παίρνοντας «άριστα δέκα», υπερνικώντας τη βελγική ομάδα αλλά και όλες τις άτυχες ή άστοχες στιγμές του.
Στο 10ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ (από γκολ του Μπομπό), στο 34΄ έχασε (το κακοεκτελεσμένο από τον Μπεργκ) πέναλτι και στο 44΄, έμεινε με δέκα παίχτες, όταν έχασε τον Σάντσεθ με... κίτρινη κάρτα του Ρώσου διαιτητή Μπεζμπορόντοφ που έγινε κόκκινη, ύστερα από υπόδειξη του 4ου ρέφερι Φεντότοφ, αλλά δεν υπέκυψε.
Οι αλλαγές του Γιάννη Αναστασίου με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, όταν αντικατέστησε τον (κορυφαίο στο α΄ μέρος) Νίνη και τον Ατζαγκούν με τους Λαγό και Τριανταφυλλόπουλο, αποδείχθηκαν σοφές κινήσεις, καθώς οι «πράσινοι», έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα, ήθελαν παίχτες με ικανότητα στον... μαραθώνιο.
Τα γκολ του Μπεργκ (37΄) και του Καρέλη (65΄, με πέναλτι) επέτρεψαν στον ΠΑΟ, ύστερα από 38 χρόνια και το γκολ του Γιώργου Γονιού (1-0) να νικήσει και πάλι την Μπριζ, ελπίζοντας αυτήν τη φορά η νίκη να του δώσει και την πρόκριση.
Για να πετύχει το 2-1, είχε -σε ορισμένες φάσεις- και την τύχη με το μέρος του. Οπως στο 13΄, με το σκορ 0-1, όταν ο Βανάκεν, εντελώς ανενόχλητος, πλάσαρε άουτ. Είχε, όμως, και τον Στέφανο Κοτσόλη, ο οποίος κράτησε «ζωντανούς» τον Παναθηναϊκό και το όνειρο της πρόκρισης στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τετάρτης στο Βέλγιο.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Ζέκα, Ατζαγκούν (46΄Λαγός), Νίνης (46΄Τριανταφυλλόπουλος), Καρέλης (74΄Λουντ), Μπεργκ.
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ: Μπρουτσέζε, Ντε Φόου (80΄ Κόουλς), Ντε Μποκ, Μέχελε, Ντουάρτε, Σίμονς, Φόρμερ, Φανάκεν, Βάσκεθ (59΄ Ισκιέρδο), Μπομπό Μπολινγκολί (72΄ Ντε Σούτερ), Ντιαμπί.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια