Οι Έλληνες ψήφισαν ΟΧΙ στην επιβεβλημένη λιτότητα της Ε.Ε.

 
Του Paul Craig Roberts
Μετάφραση Δημήτρης Βουλγαρίδης


Με το 90% των καταμετρημένων ψήφων, οι Έλληνες ψήφισαν 61% έναντι 39%, σχετικά με την αποδοχή του τελευταίου γύρου λιτότητας που η ΕΕ προσπαθεί να επιβάλει στον ελληνικό λαό, προς όφελος του 1%.

Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι το 39% ψήφισε υπέρ του 1% και κατά των δικών του συμφερόντων. Το 39% σ’ αυτή τη ψηφοφορία δείχνει ότι η προπαγάνδα προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους να καταψηφίσουν το δικό τους συμφέρον.

Η ψηφοφορία δεν ήταν μια ψήφος για αποχώρηση από την ΕΕ. Με την υποστήριξη του ελληνικού λαού, η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα του χρέους που θα λειτουργήσει στην πραγματικότητα. Η ΕΕ θα αντιτεθεί στον ελληνικό λαό, ο οποίος εκφράζει λόγο για τη μοίρα του, εάν η κυρίαρχη λογική είναι διατεθειμένη να αγνοήσει την ψηφοφορία και να διατηρήσει την άκαμπτη θέση της ΕΕ, ότι το ζήτημα του χρέους μπορεί να επιλυθεί μόνο με τους όρους της ΕΕ. Όπως έχει γίνει πια απολύτως σαφές, αυτοί οι όροι είναι η λεηλασία της ελληνικής οικονομίας από το 1%.

Δεδομένου ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι κλειστές και προφανώς δεν μπορεί να ανοίξουν εκ νέου χωρίς επίλυση του ζητήματος, η ακαμψία της ΕΕ θα αναγκάσει την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει στο δικό της νόμισμα, ώστε να ανοίξει εκ νέου τις τράπεζες. Αυτό δεν θα απαιτούσε την αποχώρηση της Ελλάδας από την ΕΕ, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και ένα ή δύο άλλα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν τα δικά τους νομίσματα. Ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα η ΕΕ, η Ουάσιγκτον και οι υποτελείς της Ουάσιγκτον: Ιαπωνία, Καναδάς και Αυστραλία θα επιτεθούν στο νέο ελληνικό νόμισμα και θα οδηγήσουν την αξία του στις αγορές συναλλάγματος σε μια τόσο χαμηλή τιμή ώστε η Ελλάδα να μη μπορεί να εισάγει με τον πλούτο που θα κατέχει στο ελληνική νόμισμα, αφού αυτό δεν θα έχει καμία αξία στο εξωτερικό.

Μια άκαμπτη ΕΕ δημιουργεί τις συνθήκες για τη Ρωσία και την Κίνα να δράσουν. Αυτά τα δύο ισχυρά κράτη έχουν τα μέσα για να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα και να την εντάξουν στις οικονομικές σχέσεις που δημιουργούνται από αυτές τις δύο χώρες και από τις χώρες των BRICS.

Ο Αλέξανδρος Ντούγκιν, ένας Ρώσος στρατηγικός στοχαστής που έχει το αυτί του στη Ρωσική κυβέρνηση, δήλωσε:

"Οι Ρώσοι είναι από την πλευρά των Ελλήνων, δεν θα τους αφήσουμε μόνους στον πόνο τους. Εμείς θα τους βοηθήσουμε και να τους δώσουμε κάθε δυνατή υποστήριξη, εφόσον οι Βρυξέλλες και η φιλελεύθερη ηγεμονία επιδιώξουν να διαλύσουν την Ελλάδα. Θέλουμε να την σώσουμε. Πήραμε τη θρησκευτική μας πίστη από την Ελλάδα, καθώς και το αλφάβητο και τον πολιτισμό μας ".

Ο Ντούγκιν είπε ότι το ελληνικό δημοψήφισμα είναι η αρχή των "θεμελιωδών ευρωπαϊκών διαδικασιών απελευθέρωσης από τη δικτατορία της Νέας Παγκόσμιας Τάξης." Λέει επίσης ότι αυτό είναι και "δική μας προσπάθεια".

Το ελληνικό δράμα δεν έχει ακόμη τελειώσει. Προσευχήσου η ρωσική και η κινεζική κυβερνήσεις να κατανοήσουν ότι η διάσωση της Ελλάδας είναι η έναρξη της διαδικασίας του ξηλώματος του ΝΑΤΟ, του μηχανισμού της Ουάσιγκτον ο οποίος προωθεί τις συγκρούσεις με Ρωσία και Κίνα. Το 1% έχει επίσης στόχο την Ιταλία και την Ισπανία για λεηλασία και τελικά, τη Γαλλία και την ίδια τη Γερμανία. Αν οι Έλληνες σωθούν από τα νύχια της ΕΕ, η Ιταλία και η Ισπανία θα μπορούσαν να ακολουθήσουν.

Εάν η Νότια Ευρώπη αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, η ικανότητα της Ουάσινγκτον να δημιουργήσει βία στην Ουκρανία μειώνεται καθώς ο κόσμος θα ευθυγραμμίζεται ενάντια στην Αυτοκρατορία του Κακού.

Η εξουσίας της Ουάσιγκτον θα μπορούσε έτσι ξαφνικά να μειωθεί, σώζοντας τον κόσμο από τον πυρηνικό πόλεμο προς την οποία οι νεοσυντηρητικοί της Ουάσιγκτον πιέζουν.

Πηγή: http://www.paulcraigroberts.org/2015/07/05/greeks-vote-eu-imposed-austerity-paul-craig-roberts/


Ο Δρ Paul Craig Roberts είναι πρώην υφυπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, επί προεδρίας R. Reagan, για την Οικονομική Πολιτική και συνεργάτης συντάκτης της Wall Street Journal. Ήταν επίσης αρθρογράφος για το «Business Week», «Scripps Howard News Service» και του «Creators Syndicate». 

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια