WRC, Ράλλυ Πορτογαλίας 2015: Πρώτη φετινή νίκη για τον Latvala! | Βίντεο


Tη νίκη πήρε ο Jari-Matti Latvala στο Ράλλυ Πορτογαλίας, στην πρώτη του καλή φετινή εμφάνιση, μετά από ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα στη σεζόν. Τα δύο άλλα αυτοκίνητα της Volkswagen έφτασαν στο βάθρο, μετά την απογοήτευση της Αργεντινής για τη Γερμανική κατασκευάστρια.

Στην αρχή του ράλλυ, η πρώτη θέση άλλαξε χέρια αρκετές φορές ανάμεσα σε Mikkelsen, Sordo και Latvala, με τον Sebastien Ogier να βρίσκεται κοντά, παρόλο που ήταν ο πρώτος που έμπαινε στις ειδικές διαδρομές. Ott Tanak, Kris Meeke και Mads Ostberg βρισκόταν κοντά στην κορυφή, όντας σταθερά στην πρώτη επτάδα.

Στην όγδοη ειδική διαδρομή ο Thierry Neuville είχε ατύχημα, με τον ίδιο και τον συνοδηγό του Nicolas Gilsoul να είναι καλά στην υγεία τους. Στο μεταξύ, ο Elfyn Evans αντιμετώπισε επίσης μεγάλα προβλήματα όταν έσπασε την ανάρτηση του αναβαθμισμένου Ford Fiesta, με μία μικρή φωτιά να ξεσπά στο αυτοκίνητό του λίγο αργότερα.

Από την έκτη ειδική διαδρομή ο Latvala σταθεροποιήθηκε στην κορυφή, ανοίγοντας διαφορά 10 δευτερολέπτων από τον Mikkelsen, με τον Meeke τρίτο και τον Ogier τέταρτο, 20” πίσω. Από την 11η ειδική ξεκίνησε η αντεπίθεση του Γάλλου πρωταθλητή, καθώς ήταν τέσσερις συνεχόμενες φορές ο ταχύτερος οδηγός και έκλεισε τη διαφορά στα 7,8 δευτερόλεπτα από τον Φιλανδό. Η 15η ειδική ήταν αυτή που έκρινε τελικά τον νικητή, καθώς ο Latvala ήταν 2,6” πιο γρήγορος από τον Ogier και ανέβασε τη διαφορά, με το πλεονέκτημα του να είναι αρκετό ώστε να τον κρατήσει στην κορυφή και μετά το τέλος της power stage, όπου ήταν λίγο πιο αργός από τον teammate του.

Την τρίτη θέση πήρε ο Andreas Mikkelsen, ανεβάζοντας έτσι και τα τρία αυτοκίνητα της VW στο πόντιουμ. Τέταρτος με σχετική άνεση ήταν ο Kris Meeke, με τον Ott Tanak να παίρνει την πέμπτη θέση. Ο Dani Sordo λίγο έλειψε να χάσει την έκτη θέση από τον Mads Ostberg, με τη διαφορά μεταξύ τους να κλείνει πολύ γρήγορα στο τέλος του ράλι. Ο Hayden Paddon ήταν όγδοος, μπροστά από τον Robert Kubica, που απέφυγε τα λάθη και πήρε τους πρώτους του βαθμούς για φέτος.

Pos
Driver
Team
Car
Gap
1Jari-Matti LatvalaVolkswagen MotorsportVolkswagen3h30m35.3s
2Sebastien OgierVolkswagen MotorsportVolkswagen8.1s
3Andreas MikkelsenVolkswagen Motorsport IIVolkswagen28.5s
4Kris MeekeCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen48.7s
5Ott TanakM-Sport World Rally TeamFord1m56.8s
6Daniel SordoHyundai MotorsportHyundai2m27.9s
7Mads OstbergCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen2m32.2s
8Hayden PaddonHyundai Motorsport NHyundai2m54.3s
9Robert Kubica
Ford4m39.1s
10Martin ProkopJipocar Czech National TeamFord7m31.2s

autogrip.gr






* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια