H Cortana έρχεται στο Android και το iOS


H Microsoft ανακοίνωσε ότι η Cortana θα κάνει την εμφάνισή της τόσο στο Android όσο και στο iOS, όπως αναμενόταν, μαζί με μια ειδική εφαρμογή Phone Companion για τα Windows 10.

Ξεκινώντας από το τελευταίο θέμα, η εφαρμογή Phone Companion θα επιτρέπει την σύνδεση και διαχείριση μέσω υπολογιστή οποιουδήποτε smartphone διαθέτει κανείς, χωρίς να παίζει ρόλο το λειτουργικό σύστημα της φορητής συσκευής.
Η Phone Companion app θα βρίσκεται προεγκατεστημένη στα Windows 10 και θα διευκολύνει τον συγχρονισμό δεδομένων μεταξύ των συσκευών. Με τη λογική αυτή, θα μπορεί κανείς να έχει διαθέσιμες στο cloud όλες τις playlists που έχει δημιουργήσει σε μία συσκευή, καθώς και άλλα δεδομένα, όπως έγγραφα, εικόνες και βίντεο.
Από την μεριά της, η Cortana θα μπορεί να λειτουργεί άνετα και σε περιβάλλον Android και iOS, με παρόμοιο τρόπο με εκείνον του Windows Phone, απλώς θα υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί που έχουν να κάνουν με το βαθμό που της επιτρέπει να επέμβει το κάθε λειτουργικό.
Σύμφωνα με το CNET, δεν θα μπορεί κανείς να την ενεργοποιεί σε άλλες πλατφόρμες λέγοντας “Hey Cortana”, όπως συμβαίνει στα Windows Phones. H Cortana θα κάνει την εμφάνισή της στα Android smartphones τον Ιούνιο και έπειτα θα ακολουθήσει η έκδοση για το iOS.

pestaola.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια