Τα μεγάλα μυστικά του Μνημονίου κρύβονται στα ηλεκτρονικά μηνύματα του κ. Παπανδρέου και στελεχών της κυβέρνησής του


Η Χίλαρι και οι... μπανανίες


Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου
Μία προβεβλημένη Αμερι­κα­νίδα πολιτικός, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, κινδυνεύει να απολέσει την υποψηφιότητα της προεδρικής υποψηφίου των Δημοκρατι­κών, λόγω των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που προσπάθησε να εξαφανίσει και αφορούσαν τη μεγάλη πληγή της Βεγγάζης, όπως και άλλα διεθνή ζητήματα κρίσιμης σημασίας.

Υπό την πίεση των δημοσιογράφων, η κ. Κλίντον αναγκάστηκε να παραδώσει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ 30.000 e-mails που αριθμούν συνολικά 50.000 σελίδες μηνυμάτων. Την Πέμπτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε στη δημοσιότητα το υλικό και όλη η Αμερική, από τους πολιτικούς μέχρι τα μέσα ενημέρωσης και τον λαό, ασχολούνται με αυτήν την πολύ σοβαρή υπόθεση. Διότι οι πολιτικοί πρέπει να ελέγχονται για όλες τις πτυχές της καριέρας τους, για τις σχέσεις τους πριν και μετά την ανάληψη κυβερνητικών ή άλλων θέσεων.
Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Μνημόνια ξεκίνησε τις εργασίες της και για να είμαι ειλικρινής η πρώτη συνεδρίαση μου προκάλεσε αυτή την (παράξενη) βεβαιότητα ότι σχηματίστηκε για να συγκαλύψει, αντί να αποκαλύψει. Αλλωστε, έχει «καλό» ιστορικό η Βουλή στις συγκαλύψεις ακόμα και για τους υπεύθυνους εθνικών τραγωδιών.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Είναι οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας που την οδήγησαν στην καταστροφή. Και όμως... Καλούνται πολιτικοί χώρων που συμμετείχαν σε κυβερνήσεις των Μνημονίων να αποφασίσουν αν καλώς έγιναν και σχεδιάστηκαν ή όχι. Αν κρίνω από τη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η αθώωση του πρώην αρχηγού του και τίποτα άλλο, προσβλέποντας προφανώς στην υποστήριξή του στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Κρίμα. Γιατί όμως ξεκίνησα αυτό το κείμενο με τα e-mails της κ. Κλίντον; Δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα. Ηθελα να δείξω τι συμβαίνει στις σοβαρές χώρες και τι στις μπανανίες...
Τα μεγάλα μυστικά του Μνημονίου κρύβονται στα ηλεκτρονικά μηνύματα του κ. Παπανδρέου και στελεχών της κυβέρνησής του προς τους δανειστές. Ο τότε πρωθυπουργός αντάλλαξε πολλά μηνύματα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν. Και αυτά τα μηνύματα δεν είναι προσωπικά, τα έστειλε ως πρωθυπουργός της χώρας. Η Επιτροπή πρέπει να απαιτήσει να της παραδοθούν. Οπως έκανε η αμερικανική κυβέρνηση με τα e-mails της κ. Κλίντον. Θα επανέλθω...
Η Επιτροπή θα αποτύχει οικτρά εάν περιοριστεί σε συνεντεύξεις με διάφορους τύπους, από πολιτικούς μέχρι καθηγητάδες. Να κρύψουν θέλουν όλοι αυτοί, όχι να αποκαλύψουν.

Έθνος

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια