Ο Ράμα παίζει με τη φωτιά


Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου
Αμέσως μετά το τέλος της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στα Τίρανα, εκδηλώθηκε μία άκρως επιθετική εθνικιστική πολεμική εναντίον της Ελλάδας, που δικαιολογημένα προκαλεί υποψίες για τους στόχους της, προβληματίζει και ανησυχεί, με δεδομένη την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας μας, που μείωσε τις αντιστάσεις της.

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν από χλιαρή έως και έκφραση φόβου προς έναν ηγέτη, τον Εντι Ράμα, που ευεργετήθηκε από τους διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς. Το βασικό ερώτημα είναι εάν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας βρίσκεται σε διατεταγμένη αποστολή (από την Τουρκία) ή απλά εκμεταλλεύεται τις ελληνικές αδυναμίες για να ενισχύσει το ηγετικό προφίλ του στους Αλβανούς υπηκόους. Υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, αλλά δεν έχουμε στοιχεία για να στηρίξουμε τον πιθανό ρόλο του Ταγίπ Ερντογάν στο ανθελληνικό παραλήρημα του κ. Ράμα, ο οποίος ζήλεψε τη... δόξα των ηγετών του Κοσόβου που μαζί με τους ανεγκέφαλους εθνικιστές της Σερβίας αιματοκύλισαν την περιοχή τη δεκαετία του '90.
Αν ο κ. Ράμα ονειρεύεται τον εαυτό του ηγέτη της Μεγάλης Αλβανίας, προσφέρει κάκιστη υπηρεσία και στον εαυτό του, αλλά και στους πολίτες της χώρας του. Χειρότερη υπηρεσία προσφέρει βεβαίως στους Αλβανούς μετανάστες, οι οποίοι αρχικά δυσκολεύθηκαν βιώνοντας πρωτόγνωρο ρατσισμό, αλλά στη συνέχεια έκαναν σπίτι τους την Ελλάδα, ενισχύοντας με εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα τη μητέρα-πατρίδα τους, την Αλβανία. Η απαράδεκτη τακτική του εξυπηρετεί μόνο τους ναζί της Χρυσής Αυγής και αυτούς και μόνο ενισχύει, βάζοντας στο στόχαστρό του ανθρώπους που αγαπούν την πρώτη τους πατρίδα, αλλά σέβονται και το ψωμί που τους πρόσφεραν οι Ελληνες πολίτες.
Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή την εποχή η χώρα μας, η περιοχή, αλλά και η ίδια η Αλβανία, είναι έναν νέο αιματηρό πόλεμο, που ίσως προκαλέσει ο αρρωστημένος εθνικισμός στα Σκόπια και ο οποίος εκπορεύεται από τα Τίρανα και την Πρίστινα. Πλανάται πλάνην οικτράν ο Αλβανός πρωθυπουργός και παίζει με τη φωτιά, διότι ξεχνά δύο πράγματα:
- Η πλειοψηφία των Τσάμηδων ήταν συνεργάτες των Γερμανών και
- τα όποια ενεργειακά αποθέματα στο Ιόνιο δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πατρίδα του.
Η ελληνική κυβέρνηση, που είναι χαμένη στη διαπραγμάτευση των Βρυξελλών, πρέπει να αντιδράσει. Ο κ. Ράμα πρέπει να πάρει πληρωμένη απάντηση από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Διότι η τακτική των αμφισβητήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο μετακόμισε ήδη στο Ιόνιο Πέλαγος...

Έθνος

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια