Κινητό με... εικονική προσωπικότητα! | Βίντεο


Διαθέτει ενσωματωμένο προβολέα λέιζερ, προβάλλει διαδραστικές εικόνες και έρχεται από την Lenovo


Ένα smartphone με ενσωματωμένο προβολέα λέιζερ, ικανό να προβάλει διαδραστικές εικόνες όπως π.χ. ένα πληκτρολόγιο ή ταινίες επάνω σε μια επιφάνεια, παρουσίασε η Lenovo. Το Smart Cast, όπως ονομάζεται το κινητό του μέλλοντος, θα μπορούσε κατά την κατασκευάστρια να φέρει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο γράφουμε, παίζουμε και ψυχαγωγούμαστε από το κινητό μας.

Σύμφωνα με τον κινεζικό κολοσσό τεχνολογίας, ο προβολέας είναι σε θέση να αναπαραγάγει την οθόνη αφής του κινητού, να προβάλει ένα πληκτρολόγιο υπολογιστή κανονικού μεγέθους ή ακόμα τα πλήκτρα ενός πιάνου. Μπορεί ακόμα, να χρησιμοποιηθεί για την προβολή εικόνων ή ταινιών στον τοίχο.


O προβολέας λέιζερ εντοπίζεται στο επάνω μέρος του κινητού και έχει πάχος μόλις 5 χιλιοστών, με αποτέλεσμα να δένει άψογα με τον υπέρλεπτο σχεδιασμό της συσκευής.
Φορητό σύστημα ψυχαγωγίας
Για την προβολή περιεχομένου σε κάποια επιφάνεια ο χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει το παραμικρό, καθώς σύμφωνα με την Lenovo, το έξυπνο σύστημα «διαβάζει» την επιφάνεια προβολής προχωρώντας στις ανάλογες ρυθμίσεις ως προς την εστίαση της εικόνας.
Επιπλέον, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει ένα «ποδαράκι» το οποίο της επιτρέπει να στέκεται όρθια προκειμένου να μπορεί να πραγματοποιεί προβολές μπροστά της.


Το ρολόι με την διπλή οθόνη, Magic View, της Lenovo

Το κινητό-προβολέας παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου Tech World της Lenovo, στο Πεκίνο, όπου παρουσιάστηκε επίσης το «έξυπνο» ρολόι Magic View της εταιρείας το οποίο φιλοξενεί δύο οθόνες. Μια «κοινή» οθόνη, είναι ορατή από τον καθένα ενώ η δεύτερη, «ιδιωτική» οθόνη, εμφανίζεται μόνο όταν ο χρήστης φέρει την συσκευή κοντά στο πρόσωπό του και την κοιτάζει υπό συγκεκριμένη γωνία.



 
ΤΟ ΒΗΜΑ science

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια