Οι εκβιασμοί δείχνουν ότι φθάσαμε σε συμφωνία


Γράφει ο Κώστας Χαρδαβέλλας
Ήταν αναμενόμενο. Όσο θα πλησιάζουμε στην ώρα Χ της συμφωνίας με τους εταίρους μας, τόσο οι εκβιασμοί, οι απειλές, η τρομοκρατία, η χυδαία συμπεριφορά από την πλευρά των Θεσμών θα αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο ανελέητος και μισέλληνας Σόιμπλε έχει πέσει εδώ και μία εβδομάδα σε ένα τρομοκρατικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Λαγκάρντ μιλάει ανοιχτά για Grexit (αλλά το μαζεύει) και ο Ντράγκι σφίγγει όλο και περισσότερο τις στρόφιγγες χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι γνωστοί «παπαγάλοι» του Βερολίνου και διάφοροι δήθεν δημοσιογράφοι – αυθεντίες αναλυτές, μιλάνε για «τελειωμένη, χρεοκοπημένη Ελλάδα», βγάζοντας έτσι καθημερινά το μεροκάματο στις πλάτες της βαριά πληγωμένης χώρας μας.
Είναι φανερό ότι προετοιμάζουν όλοι τους ένα κλίμα τρόμου για υποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής από την Ελλάδα. Θέλουν και το τελευταίο ψίχουλο και την τελευταία σταγόνα από το αίμα μας να τα αρπάξουν την ύστατη στιγμή.
Για αυτό και πριν από τρεις ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ιδιαίτερα αυτές τις στιγμές πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην ακούμε τις Κασσάνδρες του ολέθρου.
Οι εκβιασμοί τους αποκαλύπτουν ότι έχουμε φθάσει στην ώρα της συμφωνίας. Αλλά υπάρχουν και άλλο τρία σημάδια που δείχνουν ότι είμαστε στο παρά ένα αυτής της συμφωνίας με τους εταίρους:
1. Τσίπρας - Μέρκελ – Ολάντ θα βρίσκονται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή σήμερα και το Σαββατοκύριακο προφανώς για κάποιες τελευταίες διευθετήσεις, διορθώσεις στο τελικό κείμενο της συμφωνίας με πιθανές αμφίδρομες υποχωρήσεις.
2. Από το Μαξίμου δόθηκε η εντολή το «τριήμερο της φωτιάς» (Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα) να μην φύγουν από την Αθήνα όχι μόνο τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και κρατικοί παράγοντες που είναι σε κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις.
3. Ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών η τελική σύνταξη ενός κειμένου – συμφωνίας (κατά την ελληνική άποψη) που θα περιλαμβάνει τα σημεία σύγκλισης μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών αλλά και τα σημεία που δεν έχουν συμφωνήσει και παραπέμπονται για το μέλλον και αφορούν κυρίως στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά.
Το κείμενο αυτό θα σταλεί στο Brussels Group και θα είναι ένας μπούσουλας για τις συνομιλίες που θα έχουν τη Δευτέρα για την Ελλάδα οι Μέρκελ, Ολάντ και Λαγκάρντ στο περιθώριο της συνάντησης των G7.

newsbomb.gr
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια