Tάρτα με ντομάτες, θυμάρι και φρέσκο βασιλικό


Υλικά


  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες για τη σάλτσα
  • 4 ντομάτες κομμένες σε φέτες για τη γέμιση
  • 10 φέτες μοτσαρέλα
  • 3 κουταλιές σούπας θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας πάστα ντομάτα
  • Ταμπάσκο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο τριμμένο και τις κομμένες ντομάτες
Προσθέτουμε 2 κουταλιές θυμάρι, την πάστα ντομάτας και μερικές σταγόνες ταμπάσκο για να γίνει η σάλτσα μας ελαφρά καυτερή
Ψήνουμε για 15 λεπτά, να φύγουν τα υγρά και να αναδυθούν τα αρώματα
Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψάκι
Σκεπάζουμε με τις φέτες μοτσαρέλα
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας
Από πάνω τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας
Πασπαλίζουμε με το θυμάρι που μας έμεινε
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για ½ ώρα
Πριν σερβίρουμε ψιλοκόβουμε από πάνω τον βασιλικό
Δεν έχετε ποτέ ξαναφάει τόσο νόστιμη τάρτα!

Οι μαύρες ελίτσες από πάνω, είναι εντελώς προαιρετικές


Η συνταγή για τη ζύμη, με αγνά υλικά


  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 300 γραμμάρια φαρίνα για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια νερό

Εκτέλεση


Βάζουμε το βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μπολ
To βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό, αλλά όχι λιωμένο
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό
Τα υλικά δένουν και έχουμε μια ομοιογενή ζύμη
Την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά ώσπου να ξεκουραστεί
Την απλώνουμε και αφού την βάλουμε στο ταψάκι την τρυπάμε με ένα πηρούνι αρκετές φορές

iefimerida.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια