Πώς η Google και το Facebook συνδράμουν στις έρευνες στο Νεπάλ


Την ενεργοποίηση του Safety Check, για την παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους στο Νεπάλ, ανακοίνωσε μέσα στο Σαββατοκύριακο ο ιδρυτής του Facebook, μέσω ανάρτησης στον λογαριασμό του στo κοινωνικό δίκτυο.

Το εν λόγω εργαλείο αποτελεί έναν απλό τρόπο για να ενημερώνει κανείς την οικογένεια και τους φίλους του πως είναι καλά, καθώς, εάν βρίσκεται σε κάποια από τις περιοχές που επηρεάστηκαν από τον σεισμό, λαμβάνει μια ενημέρωση- ερώτηση, για το αν είναι καλά και το αν θέλει να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι φίλοι του.

«Όταν χτυπούν καταστροφές, οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι ασφαλή. Είναι στιγμές σαν και αυτές που έχει πραγματική σημασία το να μπορείς να διασυνδεθείς» έγραψε ο Ζούκερμπεργκ.

Από πλευράς της, η Google ενεργοποίησε ξανά το εργαλείο «Person Finder» το Σαββατοκύριακο, το οποίο βοηθά τους χρήστες να αναζητούν και να δημοσιεύουν πληροφορίες για αγνοουμένους φίλους και συγγενείς σε ζώνες που έχουν πληγεί από καταστροφές. Το μεσημέρι της Τρίτης, το εν λόγω εργαλείο είχε 6.900 καταχωρήσεις, ενώ οι αναζητήσεις είναι δυνατές και μέσω SMS.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του CNN, πρόκειται για την 11η φορά που η Google ενεργοποιεί το συγκεκριμένο εργαλείο: η πρώτη ήταν το 2010, στον καταστροφικό σεισμό της Αϊτής. Το εργαλείο δημιουργήθηκε όταν ο μηχανικός Πρεμ Ραμασουάμι ρώτησε την Μαρίζα Μάγιερ- τότε στέλεχος της Google, πλέον διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo- ποια θα έπρεπε να είναι η αντίδραση της εταιρείας στην καταστροφή. «Φαίνεται πως μόλις σήκωσες το χέρι σου» του απάντησε η Μάγιερ, και ο Ραμασουάμι και άλλοι έφτιαξαν το εργαλείο μόλις 12 ώρες μετά τον σεισμό.

naftemporiki.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια