Σοβαρά τραυματισμένος ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους


Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, μετά από αεροπορική επιδρομή στο δυτικό Ιράκ, όπως δήλωσαν πηγές στην Guardian.

Πηγή στο Ιράκ με συνδέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση αποκάλυψε πως ο Μπαγκντάντι υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς κατά την διάρκεια μιας επίθεσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ τον περασμένο Μάρτιο.
Η πηγή πρόσθεσε πως οι πληγές του Μπαγκντάντι ήταν πολύ σοβαρές αρχικά ενώ κινδύνεψε και η ζωή του, αλλά από τότε έχει αναρρώσει εν μέρει. Δεν έχει, ωστόσο, τον καθημερινό έλεγχο της οργάνωσης.

Ο τραυματισμός του Μπαγκντάντι οδήγησε σε επείγουσες συνεδριάσεις των ηγετών του Ισλαμικού Κράτους, που αρχικά πίστευαν πως θα πέθαινε και έκαναν σχέδια για τον διορισμό νέου ηγέτη.

Δύο ξεχωριστοί αξιωματούχοι – ένας δυτικός διπλωμάτης και ένας Ιρακινός σύμβουλος- επιβεβαίωσαν πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου στην αλ-Μπαάζ, μια συνοικία στη Νινευή, κοντά στα σύνορα με την Συρία. Υπήρξαν δύο προηγούμενα δημοσιεύματα, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, για τραυματισμό του Μπαγκντάντι, ωστόσο δεν είχαν επιβεβαιωθεί.

Έθνος

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια