Κοτόπουλο με ντοματίνια και μανιταροπίλαφο


Υλικά


Για το κοτόπουλο
  • 3 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 10 ντοματίνια
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Για το πιλάφι
  • 1 κούπα μανιταροπίλαφο
  • 2,5 κούπες νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση


Χρησιμοποιούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Κόβουμε τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια και τις ρίχνουμε έπειτα από ένα λεπτό στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει πρώτα σε μπουκίτσες (όχι πολύ μικρά γιατί θα μαζέψουν και στο μαγείρεμα). Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε το καπάκι από το τηγάνι για να βγάλει το κοτόπουλο τα υγρά του (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με ελάχιστο νερό).

Έπειτα από 4-5 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, την πάπρικα και το τυρί κρέμα.

Ανακατεύουμε απαλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Λίγο πριν εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε και τα ντοματίνια. Μόλις σωθούν τα υγρά και μείνει μία παχύρευστη σάλτσα ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ανακατεύουμε απαλά για 2-3 λεπτά ακόμη.

sidagi.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια