Αλέξη, Πάνο, επιτροπή για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους θα γίνει;


ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποφάσισαν να συστήσουν εξεταστική επιτροπή για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο, για το χρονικό διάστημα από την εκλογή του ΓΑΠ μέχρι την πτώση του Σαμαρά.

Πολύ καλά κάνουν. Ο λαός έχει δικαίωμα να μάθει γιατί και πως μπήκαμε στο μνημόνιο, γιατί και πως μετατράπηκαν τα ιδιωτικά χρέη της χώρας σε διακρατικά, τι έγινε με το Τ+10, τι έγινε με τα CDS κ.λ.π.

Όμως, ο λαός έχει απόλυτο δικαίωμα να μάθει, γιατί χρεοκόπησε η χώρα και όχι μόνο το τι έγινε αφού χρεοκόπησε. Έχει δικαίωμα να μάθει που πήγαν όλα αυτά τα δανεικά που πήρε η χώρα, τα οποία και την χρεοκόπησαν. Ποιοι επωφελήθηκαν από το δημόσιο χρέος, ποιοι πλούτισαν από αυτό και με ποιο τρόπο, πόσο από αυτό το χρέος είναι απεχθές κ.λ.π. Ποιοι ακόμα έφαγαν τα πακέτα Ντελόρ, τα ΜΟΠ και λοιπά χρήματα της ΕΕ.

Πρέπει λοιπόν να συσταθεί μια επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους από το 1974 μέχρι σήμερα, για όλη την σάπια μεταπολίτευση. Η πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου ήδη μίλησε για την ανάγκη σύστασης αυτής της επιτροπής και πρέπει αυτό να προχωρήσει. Εξάλλου η επιτροπή για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, είναι και μία από τις βασικές εξαγγελίες του Πάνου Καμμένου.
Αν δεν το κάνει αυτό ούτε η σημερινή κυβέρνηση, τότε θα κάνει κάποια επόμενη. Το θέμα αυτό δεν μπορεί να κλείσει έτσι. Ο λαός πρέπει να μάθει τι έγιναν τα χρήματά του και θα μάθει.

προεδρική δημοκρατία

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια