Πλαστικά από τις θάλασσες, πρώτη ύλη για την Adidas


Τα πλαστικά απορρίμματα που ανασύρονται θα χρησιμοποιούνται σην παραγωγή προϊόντων της από το 2016


Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα της προστατεύοντας το περιβάλλον, η γερμανική Adidas σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ως πρώτη ύλη σε προϊόντα της πλαστικά απορρίμματα που ανασύρονται από τις θάλασσες.

Η εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε επίσης ότι σκοπεύει να καταργήσει σταδιακά τις πλαστικές σακούλες στα 2.900 καταστήματά της, αναφέρει το Reuters.

Εταιρική... οικολογία

Μεγάλες εταιρείες ρουχισμού, επισημαίνει το πρακτορείο, προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να φανούν πιο φιλικές στο περιβάλλον, έπειτα από τις πιέσεις οργανώσεων όπως η Greenpeace. H σουηδική αλυσίδα H&M, για παράδειγμα, έχει υποσχεθεί να τριπλασιάσει τη χρήση ανακυκλωμένων ινών σε προϊόντα της μέχρι τα τέλη του 2015.

Σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP), τα πλαστικά που χρησιμοποιούνται σε καταναλωτικά προϊόντα επιφέρουν «κόστος φυσικού κεφαλαίου» -ένα μέτρο των περιβαλλοντικών βλαβών- ύψους τουλάχιστον 13 δισ. δολαρίων το χρόνο.

Parley for the Oceans

Για το νέο εγχείρημα η Adidas συνεργάζεται με την Parley for The Oceans, μια οργάνωση στην οποία συμμετέχουν επιστήμονες, καλλιτέχνες και σχεδιαστές. Πέρυσι, η Parley συνεργάστηκε με την ολλανδική αλυσίδα G-Star Raw για το λανσάρισμα μιας σειράς τζιν από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Η Adidas σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πλαστικά απορρίμματα στα ρούχα, πιθανώς και στα παπούτσια που παράγει, από το 2016.

Η ανακοίνωση ήρθε στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης της ετήσιας έκθεσης βιωσιμότητας της Adidas, η οποία αναφέρεται και σε άλλα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, όπως η χρήση ανακυκλωμένου πολυεστέρα και βαμβακιού από καλλιέργειες ορθών πρακτικών.

ΤΟ ΒΗΜΑ science

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια