Βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ από τα 7,9R - Εκατοντάδες οι νεκροί και οι εγκλωβισμένοι | Βίντεο


Τη χειρότερη φυσική καταστροφή των τελευταίων 80 ετών ζει σήμερα (25/04) το Νεπάλ και συγκεκριμένα η πρωτεύουσα Κατμαντού και η πόλη Ποκχάρα στην οποία εντοπίστηκε το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού μεγέθους 7,9R.

Ο Εγκέλαδος χτύπησε το Νεπάλ λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) και ο κύριος σεισμός (το επίκεντρό του εντοπίστηκε 88 χλμ. μακριά από το Κατμαντού, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 14,88 χλμ.) ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός σε Ινδία, Πακιστάν και Μπαγκλαντές.
Από την πρώτη στιγμή, τα μηνύματα ήταν δυσοίωνα. Παρότι η πρώτη ενημέρωση από τις Αρχές έκανε λόγο για τρεις νεκρούς, έμοιαζε ως δεδομένο ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί από τη στιγμή που πάρα πολλά σπίτια και κτίρια είχαν καταρρεύσει. Ανάμεσά τους και ο ιστορικός πύργος του Κατμαντού, Νταράρα, που χτίστηκε το 1832 και αποτελούσε ιστορικό ορόσημο και από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης.
Ήταν ανοιχτός για το κοινό εδώ και δέκα χρόνια και στον όγδοο όροφό του είχε ένα μπαλκόνι απ' όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να θαυμάσουν τη θέα.



Δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στον πύργο την ώρα του σεισμού, τα μέσα ενημέρωσης του Νεπάλ ωστόσο κάνουν λόγο για τουλάχιστον 50 παγιδευμένους στα συντρίμμια, την ίδια ώρα βέβαια που ξένα δίκτυα αναφέρουν ότι οι επισκέπτες ήταν περίπου 400!
Σε λιγότερο από μία ώρα και αφού πρώτα το Κατμαντού ταρακουνήθηκε από μετασεισμό μεγέθους 6,6R, οι Αρχές ανέβασαν τον απολογισμό στους 450 νεκρούς. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με διεθνή Μέσα, υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες και στην Ινδία, αλλά και στο Πακιστάν, ενώ περίπου 30 ορειβάτες τραυματίστηκαν από τις χιονοστιβάδες που προκλήθηκαν στο Έβερεστ εξαιτίας του σεισμού.

newsbomb.gr




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια