SOS: Η πατρίδα κινδυνεύει


Γράφει ο Κώστας Χαρδαβέλλας
Μας έχουν ξαπλώσει στο κρεβάτι του Προκρούστη Βερολίνο και Βρυξέλλες. Μας έχουν βάλει το κεφάλι στη λαιμητόμο και από στιγμή σε στιγμή μπορεί να πέσει η γκιλοτίνα και να μας αποκεφαλίσει.

Η πατρίδα κινδυνεύει ή με πλήρη υποταγή στη συμμορία Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ ή με πλήρη αφανισμό και χάος με μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.
Το τελευταίο κόκκινο φως που άναψε για την πατρίδα μας ήταν η χθεσινή αδυναμία του Δημοσίου να πουλήσει ομόλογά της σε επενδυτές για να μαζέψει τα λεφτά που χρειαζόμαστε τις επόμενες ημέρες να πληρώσουμε παλιά δάνεια στο ΔΝΤ.
Και χρειάστηκε να επέμβει με τα αποθεματικά της η Εθνική Τράπεζα και να αγοράσει «χαρτιά» από το ελληνικό δημόσιο για να στείλει ζεστό χρήμα (κάπου 800 εκατ. ευρώ) στα κρατικά ταμεία.
Έτσι όμως δεν μπορούμε να βγάλουμε τον επόμενο μήνα. Ούτε μπορούμε να αδειάσουμε τα ισχνά αποθεματικά των ταμείων (όπου υπάρχουν) για να πληρώσουμε τα χρέη μας.
Θέλουν να μας σύρουν τελείως αποκαμωμένους εκεί που θέλουν. Στα μέτρα του μνημονίου.
Και εδώ είναι η ευθύνη του κάθε πολίτη. Δεν είναι μόνο ευθύνη του Τσίπρα ή του Βαρουφάκη. Είναι και του Σαμαρά που κάνει αυτή τη μικρόψυχη αντιπολίτευση αντί να στηρίξει την εθνική προσπάθεια της κυβέρνησης. Είναι και οι κοντόφθαλμοι πολιτικοί του Βενιζέλου. Ή τα ήξεις-αφίξεις του Θεοδωράκη που η μόνη του αγωνία είναι πως θα «τρυπώσει» και αυτός στην κυβέρνηση.
Είναι ευθύνη των συνδικαλιστών της ΔΕΗ που δέχονται ανερυθρίαστα αυτό το «επίδομα» για τροφεία, είναι ευθύνη του γίγαντα συνδικαλιστή Φωτόπουλου που μας καλεί να πιούμε ξύδι όσους μας πείραξε το «επιδοματάκι στους ΔΕΗτζήδες», είναι ευθύνη του άλλου γίγαντα του συνδικαλισμού των δημοτικών υπαλλήλων Μπαλασόπουλου που κάνει πολιτικό φορέα λέει με σύνθημα «Δεν πληρώνουμε τίποτα και σκίζουμε το μνημόνιο».
Και τελικά είναι ευθύνη όλων μας που ψάχνουμε ακόμα τρόπους να συνεχίσουμε να είμαστε «μπαταχτσήδες» απέναντι στο κράτος και να μην πληρώνουμε (όσοι έχουμε) τις υποχρεώσεις μας στην Εφορία.
Ας το πούμε λοιπόν ξεκάθαρα: Ή τη βουλιάζουμε εμείς οι ίδιοι αυτή τη χώρα και πέφτουμε στην κόλαση της χρεοκοπίας ή βάζουμε πλάτη ΟΛΟΙ για τη σωτηρία της.
Μέρες μας μένουν πλέον…

newsbomb.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια