Βυθίσατε την Ελλάδα


Γράφει η δημοσιογράφος Λέττα Καλαμαρά
Την τελική πράξη του ελληνικού δράματος με την ενεργή συμμετοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού δείχνουν οι τελευταίες ημέρες της εικονικής πραγματικότητας μας.

Μία πραγματικότητα όπου οι Έλληνες δια των εκλεγμένων εκπροσώπων τους συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μπορούν να ζουν με ευμάρεια χωρίς εγγυήσεις, πνευματικές και υλικές. Να λαμβάνει ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως και οι 300 της Βουλής δεκάδες χιλιάδες εκπροσωπώντας ένα πανίσχυρο κράτος. Να ασφαλίζονται από ένα ισχυρό στρατό με μία οικονομία ανίσχυρη.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η χώρα βαδίζει στη διάλυσή της. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα Ταμεία στερεύουν με εντολή. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ένα αδύναμο οικονομικά Κράτος θα χάσει άμεσα και την κοινωνική συνοχή του. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ένα πτωχευμένο Κράτος δεν θα έχει καμία δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και θα υποτάσσεται στη βούληση άλλων. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Ελλάδα δεν θα είναι η ίδια στον 21ο αιώνα, αν δεν αλλάξει τις επόμενες ημέρες.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας αδυνατεί να συγκρουστεί με το παρακράτος της χώρας όπως και οι προκάτοχοι του και δείχνει πως είναι άλλος ένας παθητικός πρωταγωνιστής, όπως τόσοι άλλοι ομόλογοί του στην ιστορία της χώρας. Καθυστερεί κάθε συμφωνία με τους δανειστές μέχρι την επίσκεψή του στη Μόσχα, που φυσικά θα αποδειχθεί άλλη μία φρούδα ελπίδα, διαμοιράζει αυτά που δεν του ανήκουν στο Αιγαίο και συμφώνησαν ο Κεμάλ με τον Βενιζέλο το 1930 και μοιάζει κάθε μέρα και περισσότερο με τον Γούναρη του '22. Προβάλλοντας τον κανένα, τα non paper, ελπίζει να αποποιηθεί τις ευθύνες του. Το πιθανότερο να εγκαταλείψει πριν την καταστροφή, ίσως και αύριο.

Ο Αρχιερέας της διαπλοκής και διαβολής υλοποιεί το θανάσιμο σχέδιο διάλυσης της Ελλάδας, περιδιαβαίνοντας τα στρατόπεδα και στρατολογώντας συνεργούς. Οι τυφλοί ποιμένες του, εξουσιαστές και αρσενοκοίτηδες, σε κάθε θεσμό και επιχειρηματικό οργανισμό του Κράτους υφαίνουν το σχέδιο κατ’ εντολή του προστάτη τους, χωρίς καμία αιδώ για τη διάλυση της Ελλάδας. Όπως ακριβώς έκαναν και για τη διάλυση της Κύπρου το 1974, για το καλό της πατρίδας μας φυσικά.

Κάθε λαός είναι άξιος της μοίρας του και κάθε μοίρα είναι δέσμια των αξιών της. Ο ελληνικός λαός επί τρεις δεκαετίες, μία γενιά, στην πλειοψηφία του, δημοκρατικά, δόξασε την ανωμαλία. Αρνήθηκε να πολεμήσει για αξίες, απαρνήθηκε την ιδέα της μεγάλης Ελλάδας και αγόραζε τα πάντα με δανεικά ανάγοντας την επικοινωνία σε κοινωνία.

Την τελευταία δε πενταετία συνέχισε να θεωρεί ότι όλος ο πλανήτης είναι ανώμαλος και θα υποταχθεί στη διεφθαρμένη δικτατορία της μίζας που γεννήθηκε στη μετεμφυλιακή Ελλάδα, ενηλικιώθηκε στη δικτατορία και εκτέλεσε την Ελλάδα στη μεταπολίτευση.

Αυτό ήταν το λάθος και τα λάθη πληρώνονται με χρήμα ή αγέννητες ψυχές. Βεβαίως συνήθως την πληρώνουν οι ηθοποιοί και τη γλιτώνει ο σκηνοθέτης, δραπετεύοντας την κατάλληλη στιγμή.

Καλή Ανάσταση μετά τη νέα καταστροφή μας και τα νέα φυσικά σύνορά μας. Η παγκόσμια ιστορία γράφεται πάντα μετά τα γεγονότα και θα την γράψει και αυτή τη φορά ο νικητής.

Ας αρχίσουν οι χοροί...

thedayaftergr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια