Παραδοσιακό φακόρυζο


Υλικά για 2-4 άτομα


  • 350 γραμμάρια φακές
  • 250 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
  • 3 Κρεμμύδια
  • 1 ποτήρι κρασιού Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση


Αρχικά καθαρίζουμε και ξεπλένουμε καλά τις φακές. Μετά, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που τις σκεπάζει. Κλείνουμε με το καπάκι και τις αφήνουμε να βράσουν καλά, για όσο χρόνο χρειάζεται αναλόγως με το είδος της φακής, βράζετε από 30 ως 50 λεπτά περίπου.

Όταν οι φακές έχουν βράσει αρκετά είναι δηλαδή σχεδόν έτοιμες προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε διαρκώς στην αρχή για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 με 20 λεπτά. Αν το κρίνουμε απαραίτητο, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Παράλληλα, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε καλά σε τηγάνι, μαζί με το ελαιόλαδο.
Μόλις βράσει το ρύζι, ρίχνουμε και το κρεμμύδι μέσα στο φαγητό και ανακατεύουμε.
Τόσο εύκολα και απλά γίνεται το θρεπτικότατο φακόρυζο.

Διαβάστε επίσης: Αγιορείτικο φακόρυζο με χταπόδι  

sidagi.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια