Δύο οι browsers στα Windows 10


Στο πεδίο των browsers η Microsoft περνά στη νέα εποχή με το Project Spartan στα Windows 10, αλλά δεν εγκαταλείπει τον παλιό γνώριμο Internet Explorer. 
Ο λόγος που ο Spartan δεν είναι ο μόνος browser στα Windows 10 είναι επειδή πολλοί είναι εκείνοι οι χρήστες που θέλουν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε custom ActiveX controls, Browser Helper Objects και άλλα στοιχεία που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα στον Internet Explorer.

Είναι εμφανές ότι η Microsoft δεν θέλει να αναγκάσει τους developers να αλλάξουν το λογισμικό τους βεβιασμένα.
Από την μεριά του ο Spartan θα είναι ένας browser που θα ανήκει στα λεγόμενα universal apps των Windows 10, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορεί να τρέχει ίδιος σε όλες τις συσκευές με το εν λόγω λειτουργικό σύστημα. Με εξελιγμένες λειτουργίες, όπως η λήψη σημειώσεων και η δυνατότητα να σημειώνει κανείς πάνω στην οθόνη, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Spartan θα είναι ο βασικός browser των Windows 10.
O Internet Explorer θα είναι κάπου καλά κρυμμένος και θα μπορεί να τον χρησιμοποιήσει κανείς όταν τον έχει πραγματικά ανάγκη, επομένως η web λειτουργία θα είναι άμεσα συνυφασμένη με τον Spartan, που είναι σαφώς καλύτερος και πιο εξελιγμένος, άρα γιατί να είναι κανείς προσκολλημένος στο παρελθόν;

pestaola.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια