Το μεγάλο πείραμα


Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη εκλέγεται ένα αριστερό κόμμα στην κυβέρνηση μίας χώρας, ενώ ασφαλώς αποτελεί παγκόσμιο νεωτερισμό η κυβερνητική συνεργασία μίας αρκετά αριστερής, με μία αρκετά δεξιά πολιτική παράταξη.

Οφείλει βέβαια κανείς να είναι υπομονετικός, αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε κριτική στηριγμένη στα λόγια και όχι στις πράξεις - επίσης να σέβεται τον πρωθυπουργό που επέλεξαν οι συμπολίτες του ως Θεσμό, ακόμη και αν δεν συμφωνεί με την πολιτική ή με την ευρύτερη στρατηγική και τακτική του.

Άλλωστε το ζητούμενο δεν είναι η συμφωνία ή μη, αλλά το τελικό αποτέλεσμα - το οποίο κρίνει από μόνο του τους πάντες και τα πάντα.

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη ενέργεια του νέου πρωθυπουργού της χώρας, η απόθεση δηλαδή λουλουδιών στον τάφο αυτών που εκτέλεσαν οι ναζί στην Καισαριανή την 1η Μαΐου του 1940, ήταν εξαιρετική - συγκρουσιακή επίσης, σε σχέση με τον αυτόκλητο, αυταρχικό ηγεμόνα της Ευρώπης: με τη Γερμανία.

Ας ευχηθούμε τα καλύτερα στον ίδιο, στο κόμμα του, σε όλους εμάς και ειδικά στην Ελλάδα - αφού ξεκινάει μία καινούργια πορεία, η επιτυχία της οποίας δεν εξαρτάται μόνο από τη νέα κυβέρνηση, αλλά και από όλους εμάς τους Έλληνες.

Η άποψη μας παραμένει βέβαια η ίδια - ότι πρέπει να προσδεθούμε, επειδή η πτήση θα έχει πολλές και απότομες αναταράξεις. Πόσο μάλλον όταν το κυβερνών κόμμα έχει εκδώσει τόσα πολλά γραμμάτια, που δεν θα απαιτηθεί πολύ χρόνος για να διαπιστωθεί η φερεγγυότητα τους.

Πηγή 
Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια