Γιάνης Βαρουφάκης: Η χώρα ζητεί χώρο, χρόνο και ανάσες


Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών


Το Παρίσι θα είναι τελικά ο πρώτος σταθμός του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στο πλαίσιο των επαφών του με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα ο κ. Βαρουφάκης θα μετέβαινε τη Δευτέρα το πρωί στο Λονδίνο και εν συνεχεία στο Παρίσι.

«Η χώρα ζητεί χώρο, χρόνο και ανάσες» τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ενώ δηλώνει ότι «δεν υπάρχει θέμα να σκίσουμε το προηγούμενο πρόγραμμα». Ο υπουργός αναφέρει ότι στο πλαίσιο των επαφών με τους εταίρους, θα υπάρξει συνάντηση και με τον Γερμανό ομόλογό του, Β. Σόιμπλε. Επισημαίνει, παράλληλα, ότι οι ελληνικές προτάσεις για το χρέος έχουν μικρότερο κόστος για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, σε σύγκριση με εκείνες των δανειστών και δηλώνει ότι «το κράτος έχει συνέχεια» και θα παραμείνουν ανέπαφες ορισμένες συμφωνίες που έχουν ήδη γίνει με ιδιώτες επενδυτές.

«Δεν υπάρχει θέμα να σκίσουμε το προηγούμενο Πρόγραμμα, δεν υπάρχει θέμα να κάνουμε αίτηση επέκτασης του προηγούμενου Προγράμματος. Η Ευρώπη είναι πάρα πολύ επιδέξια στο να βρίσκει ευφημισμούς, φράσεις που να ικανοποιούν όλους» τονίζει ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει: «Αυτό που χρειάζεται ουσιαστικά είναι μια "γέφυρα" μεταξύ του παλαιού προγράμματος, το οποίο εμείς απορρίπτουμε και της νέας συμφωνίας η οποία θα προκύψει μετά από τη διαπραγμάτευσή μας».

Αυτό που ουσιαστικά ζητάμε, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, είναι «ένας δημοσιονομικός χώρος» κάποιες ανάσες, σημειώνοντας ότι «στο πλαίσιο αυτού του χώρου και του χρόνου να μπορούμε να συζητήσουμε και να διαβουλευτούμε με τους εταίρους μας, έτσι ώστε να έρθουμε στη νέα συμφωνία, η οποια ουσιαστικά θα τερματίσει το ελληνικό πρόβλημα και θα καταστήσει την ελληνική κοινωνική οικονομία βιώσιμη».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια