Σκότωσε την τρόικα ο Αλέξης


Έχουμε πόλεμο, θα νικήσουμε γιατί έχουμε δίκαιο


Όταν ο Τσώρτσιλ μπήκε στον πόλεμο με την Γερμανία, στο διάγγελμά του απευθυνόμενος στο βρετανικό λαό είπε: «Σας υπόσχομαι ιδρώτα, δάκρυα, λύπη και αίμα. Αλλά στο τέλος θα νικήσουμε».

Την ίδια γενναιότητα δείχνει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που τόλμησε να τα βάλει με τα μεγαθήρια της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης υποστηρίζοντας τα δίκαια του ελληνικού λαού.
Είναι πρώτη φορά μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που μια μικρή χώρα ορθώνει το ανάστημά της για να υπερασπίσει την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία και να σώσει το λαό και τη χώρα από τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου.
Για μια ακόμα φορά η Ελλάδα πρωτοστατεί σε κρίσιμες στιγμές για την ανθρωπότητα ανοίγοντας το δρόμο για τη σωτηρία ολόκληρης της Ευρώπης που υποφέρει από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.
Ουσιαστικά ο Αλέξης χθες σκότωσε την τρόικα και το μνημόνιο ανοίγοντας πόλεμο με τους ξένους τοκογλύφους, τον οποίο θα κερδίσει γιατί έχει με το μέρος του το δίκαιο και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης αλλά και πολλών ηγετών όπως του Ματέο Ρέντσι και του Φρανσουά Ολάντ που έχουν αποφασίσει να βάλουν τέλος στη γερμανική κυριαρχία.
Η πρώτη μεγάλη μάχη του πρωθυπουργού δόθηκε χθες στη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Eurogroup. Με σαφέστατο και κατηγορηματικό τρόπο του διεμήνυσε ότι η κατοχή τελείωσε με τη λαϊκή ετυμηγορία.
Πριν συνέλθει από την ψυχρολουσία στο Μαξίμου ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup δέχθηκε νέο ηχηρό ράπισμα από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.
Όταν του είπε ότι εμείς δεν ψάχνουμε για δόσεις που αυξάνουν το χρέος και δεν αναγνωρίζουμε τρόικα και μνημόνια. Τότε ο επικεφαλής του Eurogroup σαστισμένος από την απάντησή του είπε: «Μόλις σκότωσες την τρόικα» και αμέσως έψαχνε την πόρτα για να φύγει…
Με απόλυτο σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία και με γνώμονα την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την απάντηση που έπρεπε στον επικεφαλής του Eurogroup και υπάλληλο της Μέρκελ.
Με καθαρό και κατηγορηματικό τρόπο του δήλωσε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει καμιά τρόικα και πολύ περισσότερο το μνημονιακό πρόγραμμα που προκάλεσε συμφορά στο λαό και τη χώρα που μετράει ήδη όπως χαρακτηριστικά είπε δυόμισι εκατομμύρια φτωχούς και 1.500.000 εκατομμύριο ανέργους.
Πρόκειται για μια καθαρά πατριωτική στάση που δεν έχει καμιά σχέση με την υποτέλεια των δοσίλογων που κυβερνούσαν τη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Η θαρραλέα στάση του Έλληνα πρωθυπουργού έρχεται σε αντίθεση με το ραγιαδισμό των υποτακτικών της τρόικας Σαμαρά, Βενιζέλου και Παπανδρέου, οι οποίοι είχαν γίνει εκτελεστικά όργανα της Μέρκελ, του Σόιμπλε και των ξένων τοκογλύφων.
Ούτε βήμα πίσω
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω. Ειδικά στο ζήτημα της τρόικας και του μνημονίου δεν έχει τίποτα να διαπραγματευτεί γιατί αυτά τα κατήργησε ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.
Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισαν στον επικεφαλής του Eurogroup ότι δεν ζητιανεύουν τη δόση των επτά δις ευρώ γιατί δεν τους ενδιαφέρει η συσσώρευση νέων χρεών!
Σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι μια διεθνής διάσκεψη για τη συνολική επίλυση του προβλήματος χρέους, που έχει βυθίσει την Ελλάδα στην ύφεση τη φτώχεια και την υπανάπτυξη. Η πατριωτική στάση του Αλέξη Τσίπρα βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση και στην Ευρώπη.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με τον οποίο θα συναντηθεί σε λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας, βλέπει θετικά τις πρωτοβουλίες για την επίλυση του χρέους ενώ στη Γαλλία η κυβέρνηση των σοσιαλιστών διαφοροποιείται σιγά – σιγά από τις σκληρές θέσεις του Σόιμπλε, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει ζήτημα εξόδου της Ελλάδας απ’ την Ευρωζώνη.
Στο μεταξύ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί την κατάσταση η Μόσχα, που εμφανίζεται διατεθειμένη να δώσει ακόμα και οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, στην περίπτωση που υποβληθεί σχετικό αίτημα!
Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της μεγάλης γερμανικής εφημερίδας BILD είναι χαρακτηριστικό και αναφέρει ότι η διπλωματική στροφή της Ελλάδας στη Μόσχα έχει σχέση με ενδεχόμενη οικονομική βοήθεια στην περίπτωση κατά την οποία οι διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους οδηγηθούν σε αδιέξοδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την κρίση που αντιμετωπίζει η Ρωσία, έχει τα μεγαλύτερα συναλλαγματικά αποθέματα μετά την Κίνα.
Άλλωστε η πρώτη μεγάλη νίκη της ελληνικής κυβέρνησης αφορά το μπλόκο σε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.
Στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών κέρδισε τη μεγάλη μάχη, εξασφαλίζοντας μάλιστα συμμάχους την Ιταλία, την Αυστρία και την Κύπρο.

kontranews.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια