Hot dog με λουκάνικο γαλοπούλας και ζεστή λαχανοσαλάτα

Υλικά για 6 άτομα


Για το hot dog:
  • 6 λουκάνικα Φράνκα από γαλοπούλα Ifantis
  • 6 ψωμάκια για hot dog
  • 6 πίκλες
  • 6 κ.γ. μουστάρδα squeeze πικάντικη Kalamata Papadimitriou
  • 6 κ.γ. κέτσαπ


Για τη ζεστή σαλάτα:

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. λάχανο
  • 100 γρ. καρότο
  • 100 γρ. κρεμμύδια
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 4 κ.σ. μηλόξιδο
  • 3 κ.σ. ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση


Για τα λουκάνικα:
Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα σχαροτήγανο, βάζουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε να ψηθούν για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για τη ζεστή σαλάτα:
Κόβουμε πολύ λεπτό το λάχανο. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τη φρέσκια ρίγανη. Κόβουμε τις πίκλες σε φέτες. Τρίβουμε το καρότο στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σωτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το λάχανο, το καρότο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, μέχρι να μαραθούν.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να καραμελώσουν.
Σβήνουμε με το μηλόξυδο, προσθέτουμε 5-6 κ.σ νερό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την ρίγανη, τα καρύδια ,τις σταφίδες, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.

Κόβουμε τα ψωμάκια κατά μήκος χωρίς όμως να τα κόψουμε μέχρι την άκρη και τα ζεσταίνουμε στο σχαροτήγανο.
Τα αλείφουμε με κέτσαπ, από πάνω βάζουμε τη ζεστή σαλάτα, τοποθετούμε το λουκάνικο, πασπαλίζουμε με τα αγγουράκια και απλώνουμε την πικάντικη μουστάρδα. Καλύπτουμε με τα ψωμάκια και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

chefonair.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια