Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα
- 1 ματσάκι άνηθο
- χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα.
2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
3. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Mερίδες: 4
- Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
argiro.gr
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια