Πτώχευση της Ελλάδας σημαίνει αυτόματα και διάλυση της Ευρωζώνης

Αυστηρή προειδοποίηση των Αμερικανών προς την Μέρκελ


ΠΤΩΧΕΥΣΗ της Ελλάδας σημαίνει αυτόματα και διάλυση της Ευρωζώνης. Αυτή την αυστηρή προειδοποίηση απευθύνουν οι Αμερικάνοι στην Μέρκελ και τους τοκογλύφους της τρόικας που για χρόνια τώρα ισοπεδώνουν την ελληνική οικονομία και οδηγούν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση με το περιβόητο Χιτλερικού τύπου πείραμα των ξένων κατακτητών.

Την ίδια ώρα η Ολλανδία παίρνει πίσω το χρυσό από το θησαυροφυλάκιο της Αμερικής, προετοιμάζοντας προφανώς το έδαφος για να γυρίσει πίσω στο δικό της εθνικό νόμισμα, το φιορίνι. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται μετά τη διαρροή των πληροφοριών ότι η ολλανδική κυβέρνηση σχεδίαζε πριν από τρία χρόνια την έξοδό της από το ευρώ. Στο μεταξύ οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι προεξοφλούν ότι μέσα στην επόμενη διετία η Ιταλία θα αναγκαστεί να επιστρέψει και αυτή στη λιρέτα, γιατί η οικονομία της χώρας πνίγεται στην κυριολεξία απ’ το γερμανικό δόγμα του ακριβού ευρώ και της συνεχούς λιτότητας, που οδηγεί σε ανεργία, πείνα και εξαθλίωση.
Οι Αμερικανοί μέσω του γνωστού πρακτορείου Bloomberg, απηύθυναν αυστηρή προειδοποίηση στην τρόικα. Εάν συνεχίσουν να πιέζουν την Ελλάδα, τότε μπορεί να καταστραφούν οι ίδιοι επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα, που αναφέρεται στον καταιγισμό μέτρων που απαιτεί η τρόικα απ’ τη χώρα μας. Το μεγάλο αμερικάνικο πρακτορείο ειδήσεων προτείνει αντί για νέα μέτρα λιτότητας να δοθεί στην ελληνική οικονομία η ρευστότητα που χρειάζεται για να ανασάνει και να περάσει στην ανάπτυξη. Πρόκειται για θέση αντίστοιχη με αυτή του ΔΝΤ που θεωρεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας μη βιώσιμο και ζητάει πρωτοβουλίες για μεγάλο κούρεμα ως απαραίτητη προϋπόθεση να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να γίνουν επενδύσεις. Για πρώτη φορά οι Αμερικανοί συγκρούονται μετωπικά με τους Ευρωπαίους για το ελληνικό ζήτημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσα λέει το πρακτορείο Bloomberg η «kontranews» τα υποστήριζε απ’ την αρχή της έκδοσής της με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, καλώντας μάλιστα την πολιτική ηγεσία της χώρας να τολμήσει να διεκδικήσει την δραστική μείωση του δημόσιου χρέους. Οι Ευρωπαίοι δεν θα αποτολμούσαν να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ, γιατί τότε θα κατέρρεε και η Ευρωζώνη επισημαίναμε σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα τα οποία βέβαια δεν συγκινούσαν το πολιτικό προσωπικό της χώρας, το οποίο το μόνο που κάνει είναι να υπηρετεί πιστά την τρόικα και τους ξένους τοκογλύφους. Μετά την αμερικανική παρέμβαση, ελπίζουμε να βρεθούν πολιτικοί με ανάστημα και πατριωτισμό και να απαιτήσουν απ’ τους ξένους τοκογλύφους να σταματήσουν το πείραμα, γιατί διαφορετικά αυτοί είναι που θα χρεοκοπήσουν και όχι η Ελλάδα.
Το δημοσίευμα του Bloomberg
Θέση στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – τρόικας παίρνει το διεθνές πρακτορείο Bloomberg, προτρέποντας τους δανειστές να «δώσουν στην Ελλάδα μία ευκαιρία». Την ίδια στιγμή εκτιμούν ότι οι πιέσεις ενδέχεται να διαλύσουν την ευρωζώνη. «Για ακόμη μία φορά οι πιστωτές δοκιμάζουν τις αντοχές της χώρας. Εάν συνεχίσουν να πιέζουν, θα μπορούσαν να διαλύσουν την Ευρωζώνη, κάτι που θα ήταν καταστροφικό τόσο για τους ίδιους όσο και για την Ελλάδα.
Πρέπει να σταματήσουν να επιμένουν για το αδύνατο και να βρουν τρόπο να ελαφρύνουν τα χρέη της χώρας» γράφει συγκεκριμένα το Bloomberg. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησαν από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά να μειώσει το χρέος της χώρας, το υψηλότερο στις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, με περαιτέρω περικοπές στις δημόσιες δαπάνες. Ως αντάλλαγμα προτείνουν μια τελευταία ‘ένεση’ ρευστότητας, με χρήματα από το πρόγραμμα διάσωσης, αλλά και μια έκτακτη πιστωτική γραμμή. Η προσφορά είναι τοξική γιατί κάθε προσπάθεια μείωσης του χρέους, μέσω δημοσιονομικής λιτότητας, είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει. Και αυτό εάν υποθέσουμε ότι δεν θα βυθίσουν τη χώρα στην πολιτική αβεβαιότητα -κάτι που κάλλιστα θα μπορούσε να συμβεί» προσθέτει το πρακτορείο. Το Bloomberg κάνει αναφορά και στις τελευταίες δημοσκοπικές έρευνες στην Ελλάδα σχολιάζοντας ότι με πάτημα τον αντευρωπαϊσμό ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις Ευρωεκλογές, και βρίσκεται σε ισχυρή θέση «να αντικαταστήσει τους μετριοπαθείς του Αντώνη Σαμαρά στις εκλογές του επόμενους έτους».
«Εαν η λιτότητα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα μπει τέλος στη δημοσιονομική πειθαρχία» και «το ευρωπαϊκό σχέδιο θα κινδυνεύσει στο σύνολό του», αφού ο Αλέξης Τσίπρας ενδεχομένως σκοπεύει να πιέσει τους δανειστές να προχωρήσουν μονομερώς σε «κούρεμα».
«Εάν οι αγορές φοβηθούν ένα πιθανό κύμα χρεοκοπιών, η αναταραχή που θα ακολουθήσει θα μπορούσε να βυθίσει και πάλι ολόκληρη την Ευρώπη σε κρίση» καταλήγει το δημοσίευμα.

kontranews.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια