Κανένα έλεος στους επίορκους

Το όργιο διαφθοράς στα εξοπλιστικά προγράμματα και η συμμετοχή σε αυτό ακόμα και προσώπων που δεν είχαν το... περιπόθητο δικαίωμα υπογραφής είναι ακόμα μια παράπλευρη απώλεια της κλεπτοκρατίας που ίδρυσε, ανέπτυξε και επέβαλε στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ.
Άλλωστε η ιστορική φράση «έχει δικαίωμα να κάνει δωράκι στον εαυτό του» ειπώθηκε από τον ιδρυτή του Κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου για διοικητή οργανισμού που ελεγχόταν από το Δημόσιο.

Αυτή η διατύπωση κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί ως η επίσημη έναρξη του αγώνα για τη διάλυση της κοινωνίας και της οικονομίας μας.

Ωστόσο, αν και αρχικά πράσινο, το κύκλωμα δεν ήταν κλειστό. Ήταν ορθάνοιχτο για όλες τις παρατάξεις και τα κόμματα. Εκείνους που υποτίθεται ότι «χώριζε» η ιδεολογία ένωνε το πάθος για το χρήμα.

Η εμπλοκή του κ. Καρατζαφέρη με τις υπεράκτιες εταιρίες του και τα εμβάσματα που... υποδέχονταν ίσως να αποτελέσουν την άκρη ακόμα ενός νήματος που συνδέει το μεταπολιτευτικό συνδικάτο του πολιτικού εγκλήματος.

Το κράτος μας έχει αποδείξει ότι, όποτε θέλει, μπορεί να φέρει εις πέρας εξονυχιστικούς ελέγχους και να εντοπίσει και τα εμπλεκόμενα μέρη μιας σκοτεινής υπόθεσης και τις διαδρομές του μαύρου και του βρόμικου χρήματος.

Η αδυναμία δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τις διωκτικές, τις δικαστικές Αρχές και τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.

Η συνταγή που πρέπει να εφαρμοστεί στις περιπτώσεις διαφθοράς, χρηματισμού, προώθησης άνομων συμφερόντων που ζημιώνουν το έθνος και τον λαό είναι απλή: κατά γράμμα εφαρμογή του νόμου δίχως έλεος και αναστολές.

Όσοι στέρησαν πόρους από τον ελληνικό λαό πρέπει να τιμωρηθούν όσο αυστηρά επιτρέπουν οι κείμενοι νόμοι. Κατασχέσεις όλων των παρανόμως κτηθέντων περιουσιακών στοιχείων και βαριές ποινές φυλάκισης είναι οι «δάφνες» που πρέπει να δρέψουν οι επίορκοι.

Αν η πολιτική τάξη, οι διωκτικές Αρχές και η Δικαιοσύνη επιδείξουν νωθρότητα και απροθυμία στην αποστολή τους να αποδοθούν τα του Καίσαρος των Καίσαρι και να επέλθει η Νέμεσις, τότε όλα τα απευκταία είναι μπροστά μας...

Εφημερίδα Δημοκρατία

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια