Ναυάγιο α λα Γαλλικά


Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση πήγε και ήρθε από το Παρίσι χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αφού οι δανειστές αμφισβητούν όλα τα στοιχεία του προϋπολογισμού ισχυριζόμενοι ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό πάνω από 2,5 δισ. ευρώ, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που μιλάει για πλεόνασμα κοντά στο 3%!

Παρά το διήμερο μαραθώνιο των διαβουλεύσεων, τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας δεν αποδέχθηκαν κανένα επιχείρημα της ελληνικής πλευράς ενώ αμφισβήτησαν πλήρως τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2015.
Ανοιχτά παραμένουν και όλα τα υπόλοιπα ακανθώδη θέματα, με αιχμή το ασφαλιστικό και το εργασιακό.
Κατόπιν τούτου, οι συνομιλίες με τους δανειστές θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως (e-mail) και η τρόικα δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Αθήνα.
Αυτό θα αναφέρει και το ανακοινωθέν που θα εκδώσουν οι δύο πλευρές, καταδεικνύοντας το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων.
Είναι προφανές ότι ο μεγαλύτερος αντίκτυπος από το δεύτερο αυτό "ναυάγιο" του Παρισιού είναι η πλήρης αποδυνάμωση της κυβέρνησης σε πολιτικό επίπεδο.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών αποχώρησαν από τη βίλλα Σαΐντ χωρίς να κάνουν δηλώσεις ενώ "γρίφος" αποτελεί το αν θα γυρίσουν τελικά στην Αθήνα.
Πηγές της ελληνικής αποστολής αναφέρουν ότι οι δανειστές συνεχίζουν να πιέζουν για το δημοσιονομικό κενό αμφισβητώντας μεταξύ άλλων την απόδοση πολλών από τα μέτρα που προτάθηκαν από ελληνικής πλευράς.
Πηγές των Βρυξελλών ξεκαθαρίζουν ότι μέχρι στιγμής συμφωνία δεν υπάρχει.

newsbomb.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια