Ο σαδισμός της ΕΝΟΑ

του system failure

Την ώρα που η ευρωζώνη πασχίζει να σταθεί στα πόδια της μετά την τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση, η Ευρωπαϊκή Νεοφιλελεύθερη Οικονομική Αυτοκρατορία (ΕΝΟΑ) επιμένει στην δημοσιονομική πειθαρχία! Τελευταίοι "στόχοι", η Γαλλία, η Ιταλία και το Βέλγιο:

“Διορία ως το Μάρτιο του 2015 έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Γαλλία, την Ιταλία και το Βέλγιο προκειμένου να μειώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα και να επιταχύνουν την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. [...] 'Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα διστάσει να αναλάβει τις ευθύνες της' στις αρχές Μαρτίου και να επιβάλλει κυρώσεις στις χώρες αυτές, στο πλαίσιο της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας πάντως ότι η Επιτροπή επέλεξε να δώσει χρόνο στις τρεις χώρες και να μην επιλέξει την επιβολή κυρώσεων αμέσως.”

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η ΕΝΟΑ απειλεί να επιβάλει κυρώσεις όχι μόνο κατά της Ρωσίας, αλλά επίσης κατά των ίδιων των "επαρχιών" της! Καμία συζήτηση, φυσικά, για μέτρα ανακούφισης των εθνικών οικονομιών και των λαών. Οι σαδιστές της ΕΝΟΑ απαιτούν πιο πολύ αίμα ακόμα και από τα μέλη που αιμορραγούν περισσότερο, αφού ο απώτερος στόχος είναι η εξασφάλιση της κυριαρχίας της πλουτοκρατίας απέναντι στην πλειοψηφία.

Το τελευταίο δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει, αφού ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές των σαδιστικών πολιτικών κατά των λαών, είναι και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του, η οποία αποτελείται από μερικούς από τους πιο φανατικά ταγμένους στο νεοφιλελεύθερο δόγμα πολιτικούς. Μετά από όλη την καταστροφή που επέφεραν τα μέτρα που επέβαλε η Τρόικα, ο Σαμαράς επιμένει στους δημοσιονομικούς στόχους. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη δήλωσε ότι το δίλημμα είναι αν "θα μείνει η Ελλάδα στον δρόμο της εξυγίανσης, τηρώντας τους δημοσιονομικούς της στόχους και συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις, ή θα επιστρέψει στην εποχή των ελλειμμάτων και στην ανατροπή των μεταρρυθμίσεων". (http://www.athina984.gr/node/315901) Οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι πάνω από τους ανθρώπους.

Ο αυτοκρατορικός μετασχηματισμός της ΕΕ φαίνεται καθαρά και στον τρόπο με τον οποίο μιλούν τα υψηλόβαθμα στελέχη της που βρίσκονται κοντά στον "αυτοκράτορα": "Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τρεις ευρωπαϊκές εφημερίδες: 'Επέλεξα να μην επιβάλω κυρώσεις. Θα ήταν εύκολο να τιμωρήσουμε τις χώρες που δεν σέβονται τους κανόνες του Συμφώνου, όμως προτίμησα να τις αφήσω να μιλήσουν και να τις ακούσω'."  Ο "αριστοκράτης άρχοντας" πρέπει να δείχνει που και που κατανόηση απέναντι στους "υπηκόους" του!

Είναι ο ίδιος άνθρωπος στον οποίο δόθηκε "άφεση αμαρτιών" για το μέγα σκάνδαλο "Luxleaks" (http://www.koutipandoras.gr/article/127899/katapsifistike-i-protasi-momfis-kata-gioynker-gia-luxleaks), από την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που αποτελείται από μια πολιτική ελίτ άρρηκτα συνδεδεμένη και εξαρτημένη από τα λόμπι και τα συμφέροντα που αντιπροσωπεύουν. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που δήλωσε ανοιχτά ότι οι ομάδες συμφερόντων στην ΕΕ είναι κάτι το αναπόφευκτο!

Εντωμεταξύ, τα προβλήματα χρέους, φτώχειας, ανεργίας και ανισότητας συνεχίζουν να συσσωρεύονται στην Ευρωπαϊκή περιφέρεια και αρχίζουν να απειλούν σοβαρά και τις χώρες του πυρήνα της ευρωζώνης. Χιλιάδες απελπισμένοι πρόσφυγες παγιδεύονται στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, με την "Αυτοκρατορία" να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά της, σαν να μην υπάρχουν.

Οι αξιωματούχοι της "Αυτοκρατορίας" επιμένουν στην πιο συντηρητική και άκαμπτη στάση απέναντι στο "τσουνάμι" των προβλημάτων. Αλλά τελικά η στάση αυτή, θα συμβάλει ενδεχομένως καθοριστικά στην κατάρρευση της ίδιας της "Αυτοκρατορίας". Μια μεγάλη μάχη πρόκειται να αρχίσει ...

the unbalanced evolution of homo sapiens


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια