Το πιο ήσυχο ξυπνητήρι στον κόσμο – Οι «έξυπνες» ωτοασπίδες για τους... παντρεμένους

Είναι σίγουρα ένας από τους πιο ενοχλητικούς ήχους κατά την διάρκεια της ημέρας. Ο τρόπος τα ξυπνητήρια που ενσκήπτουν ανάμεσα στα όνειρα και διαλύουν τον ύπνο τα καθιστούν... μισητά.
Αν δύο άτομα μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι, τότε αυτός που πρόκειται να ξυπνήσει δεύτερος είναι «καταδικασμένος» να ακούσει το ξυπνητήρι χωρίς καν να το χρειάζεται.

Την λύση σε αυτό το σχετικά ασήμαντο, αλλά αρκετά ενοχλητικό πρόβλημα ήρθαν να δώσουν οι νέες, «έξυπνες» ωτοασπίδες με την ικανότητα να μετατρέπονται σε ξυπνητήρι.
Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και σαν ωτοασπίδες-ακουστικά. Το νέο τεχνολογικό προϊόν που ονομάζεται «Hush», χρησιμοποιεί τεχνολογία Bluetooth για να στείλει τον ήχο του ξυπνητηριού κατευθείαν στα αυτιά αυτού που θέλει να ξυπνήσει. Εκτός αυτού, τα Hush είναι ικανά να αναπαράγουν μουσική σε χαμηλή ένταση, για όσους θέλουν να αποκοιμηθούν ακούγοντας τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες.
Δημιουργημένες από τρεις φοιτητές Μηχανικής του Σαν Ντιέγκο, οι νέες ωτοασπίδες έρχονται να λύσουν ένα μόνιμο πρόβλημα των... παντρεμένων. Μέσα σε μόλις έντεκα μήνες από την σύλληψη της ιδέας, οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ολοκλήρωσαν το πρότζεκτ τους και τα «Hush» είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν στις αγορές.
Κατά την διάρκεια του ύπνου, λειτουργούν σαν κανονικές ωτοασπίδες, εμποδίζοντας τους εξωτερικούς ήχους να ενοχλήσουν τον ύπνο. Οταν όμως έρθει η ώρα να ξυπνήσει ο κάτοχος τους, τότε συνδέονται με το ξυπνητήρι του κινητού και αναπαράγουν τον ήχο του. Παράλληλα, μπορούν να προγραμματιστούν κατάλληλα ώστε να ειδοποιούν και σε άλλες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, μπορούν να ρυθμιστούν έτσι ώστε να χτυπούν όταν το smartphone δέχεται συγκεκριμένες κλήσεις.

iefimerida.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια