Συνετρίβη το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic σε δοκιμαστική πτήση


Συνετρίβη το σκάφος SpaceShipTwo της Virgin Galactic, της φιλόδοξης εταιρείας διαστημικών εκδρομών που ίδρυσε ο μεγιστάνας Ρίτσαρντ Μπράνσον, κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης την Παρασκευή στο διαστημικό κέντρο στην έρημο Μοχάβε στην Καλιφόρνια. Στο σκάφος της εταιρείας Virgin Galactic επέβαιναν δύο πιλότοι,από τους οποίους ο ένας ανασύρθηκε νεκρός, ενώ, ο δεύτερος εντοπίστηκε βαριά τραυματίας.

Το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic κατασκευάστηκε για να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα.
Έχει σχεδιαστεί για υπο-τροχιακή διαστημική πτήση με πλήρωμα δύο χειριστών και έξι επιβαινόντων, οι οποίοι θα βιώνουν μηδενική βαρύτητα και θα είναι σε θέση να δουν τη Γη από την αποκαλούμενη απόλυτη «μαυρίλα» του Διαστήματος.
Εκατοντάδες υποψήφιοι επιβάτες έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα το εισιτήριο των 250.000 ευρώ για τις πτήσεις που προγραμματίζεται να αρχίσουν στα τέλη του χρόνου.

Το σκάφος SpaceShipTwo της Virgin Galactic θα ανεβαίνει σε μεγάλο ύψος στερεωμένο κάτω από τα φτερά ενός μητρικού αεροπλάνου, θα πυροδοτεί τον πυραυλοκινητήρα του και θα ανεβαίνει μέχρι τα 110 χιλιόμετρα, χαρίζοντας στους επιβάτες μια ολιγόλεπτη εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια