Daily Mail: Ποια κρίση; Πώς το Πόρτο Χέλι μετατρέπεται σε νέο Μονακό | Eικόνες

«Ποια κρίση; Η Νότια Ελλάδα επανεφευρίσκει τον εαυτό της ως ''Ελληνική Ριβιέρα'' για να ανταγωνιστεί το Μονακό με πολυτελή ξενοδοχεία που προτιμούν η βασίλισσα Λετίθια και ο Κριστιάνο Ρονάλντο», αναφέρει η Daily Mail σε αφιέρωμά της στο Πόρτο Χέλι, στην ομορφιά του οποίου, όπως λέει, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί...

«Πριν από τέσσερα χρόνια η Ελλάδα χτυπήθηκε από μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορία. Η ανησυχία που προκλήθηκε από τις κοινωνικές αναταραχές και την πιθανή αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη κράτησε τους τουρίστες μακριά. Με τον τουρισμό να είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας, η Ελλάδα πραγματικά υπέφερε, αλλά η διάθεση εδώ δεν άλλαξε. Ο τουρισμός θα αυξηθεί κατά 20% μέσα στον επόμενο χρόνο, την ώρα που από το 2010 ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα έχει διπλασιαστεί», αναφέρει στην αρχή ο βρετανικός ιστότοπος και προσθέτει ότι πλέον τώρα, κάτι αρχίζει να αλλάζει. Ετσι τώρα,εκεί στο νότο, πολυτελή ξενοδοχεία ανοίγουν το ένα μετά το άλλο για να προσελκύσουν τους τουρίστες εκείνους που μέχρι τώρα σπαταλούσαν τα λεφτά τους στο Μονακό, στο πλαίσιο μιας αναδιοργάνωσης που θα φέρει νέα αίγλη στη χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.



Μάλιστα, επικαλείται έναν οδηγό ταξί, ο οποίος μετά από οκτώ μήνες ανεργίας κατάφερε να βρει δουλειά ως ιδιώτης οδηγός σε ένα από τα νέα ξενοδοχεία που άνοιξαν. «Θέλουμε να μετατρέψουμε τη νότια Ελλάδα σε ελληνική Ριβιέρα» λέει μιλώντας στη Daily Mail και προσθέτει: «Θέλουμε αυτή η περιοχή αν γίνει ένα πολυτελές καταφύγιο που θα επιλέγει το διεθνές jet set και οι VIP από όλο τον κόσμο για τις διακοπές του», με τη βρετανική εφημερίδα να σχολιάζει πως «αυτό δεν θα είναι μια κακή αρχή».



«Το Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο ξενοδοχείο του 1970 έκτασης 8.000 τ.μ. Κάθε μια από τις 66 σουίτες του προσφέρει πανοραμική θέα στο Αιγαίο, ενώ κάποιες από αυτές διαθέτουν και ιδιωτικές πισίνες αλλά και τζακούζι στο μπαλκόνι. Ιδιαίτερο είναι και το spa του ξενοδοχείου το οποίο επισκέφθηκε και η Μπαρ Ραφαέλι, ενώ το Nikki Beach Porto Heli. Γυμναστήριο, σαλόνι ομορφιάς, γκουρμέ εστιατόρια και μπαρ συμπληρώνουν το σκηνικό», τονίζει η Βρετανική εφημερίδα αναφερόμενη στο νέο ξενοδοχείο που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του στο Πόρτο Χέλι και ανήκει στη γνωστή αλυσίδα στην οποία διοργανώνονται τα πιο  θρυλικά πάρτι χλιδής στον κόσμο.



Αλλά δεν μένει εκεί η Daily Mail. Πάει και μέχρι απέναντι στις Σπέτσες. «Αν κάποιος μπορεί να απαρνηθεί έστω και για λίγο τα περίφημα πάρτι με το ντους σαμπάνιας που διοργανώνει το ξενοδοχείο, τότε μπορεί σε 20 λεπτά να βρεθεί με το καραβάκι στο νησί των Σπετσών που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Σε ένα νησί χωρίς αυτοκίνητα, με μοντέρνα μπαρ και εστιατόρια, φρέσκο ψάρι και υπέροχα κλαμπς. Τη νύχτα σε κάποια από αυτά μπορεί να βρεθείτε με τους γόνους ελληνικών εφοπλιστικών οικογενειών να διασκεδάζετε παρέα και να γυρίσετε με τη βάρκα ταξί και πάλι στο Πόρτο Χέλι», γράφει. «Οι ιδιοκτήτες των γιοτ και ντόπιοι σελέμπριτις πάντως, ξεκουράζονται στο Poseidonion Hotel, το οποίο πρόσφατα γιόρτασε τα 100ά του γενέθλια και το οποίο αγαπά ιδιαίτερα ο σχεδιαστής Εtro».

Τονίζοντας ότι το Πόρτο Χέλι έχει ήδη αποτελέσει προορισμό για κάποιους από τους διασημότερους εκπροσώπους του διεθνές jet set και της σόουμπιζ, φέρνοντας και συγκεκριμένα παραδείγματα μάλιστα, η Daily Mail καταλήγει πως πραγματικά, παρά το ότι η διαμονή στην «ελληνική Ριβιέρα» κοστίζει κάτι παραπάνω, αξίζει κανείς να την επισκεφθεί. «Ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας διατηρεί επίσης σπίτι στο Πόρτο Χέλι και η αδελφή του, πρώην βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία αγαπά ιδιαίτερα την περιοχή. Ο γιος της, βασιλιάς πλέον της Ισπανίας και η σύζύγός του Λετίθια επίσης παραθερίζουν στο Πόρτο Χέλι.



Ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η φίλη του Ιρίνα Σάικ φημολογείται ότι διέμεναν στο πολυτελές Amanzoe, που βρίσκεται 10 λεπτά μακριά από το Πόρτο Χέλι. Το συγκεκριμένο θέρετρο διαθέτει 38 σουίτες και ένα στούντιο γιόγκα με θέα σε ελαιώνες, ένα ιδιωτικό παραλιακό κλαμπ και πολυτελή εστιατόρια στα οποία τα πάντα παρασκευάζονται με τοπικά βιολογικά προϊόντα. Βέβαια η βραδιά στοιχίζει δώ 1,600 ευρώ.

Και ενώ ένα Σαββατοκύριακο στην Ελληνική Ριβιέρα δεν είναι και το πιο φθηνό πράγμα στον κόσμο, ποιος μπορεί να αντισταθεί στην πανοραμική θέα του Αιγαίου, των καταγάλανων νερών και στην πιθανότητα να δει από κοντά τον Ρονάλτο;», καταλήγει.














* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια