Γαρίδες γιουβέτσι


Υλικά  για 4-6 άτομα

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 3 μικρές ντομάτες
  • 3 μικρές κόκκινες πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένετε καλά τις γαρίδες και αφαιρείτε το κέλυφος, το κεφάλι και τις ουρές τους. Βγάζετε με κοφτερό μαχαιράκι το μαύρο νευράκι που θα βρείτε στη ράχη τους και ρίχνετε αλάτι.
Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.

Βγάζετε με μια σπάτουλα και ρίχνετε τις γαρίδες στην κατσαρόλα. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε κομματάκια. Το ίδιο κάνετε και με τις πιπεριές.
Αδειάζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές στις γαρίδες και πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε και αδειάζετε σε πήλινο σκεύος.

Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 15- 20 λεπτά. Σερβίρετε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

sidagi.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια