«Κίνδυνος να μην υπάρχει τίποτα μέσα στον τάφο της Αμφίπολης»

Οι τυμβωρύχοι έκαναν ζημιά, υποστήριξε ο καθηγητής Αρχαιολογίας, Π. Θέμελης σχετικά με το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης και σχολιάζοντας τα νέα, εντυπωσιακά ευρήματα. 
"Το κεφάλι είναι προφανές ότι το σπάσανε και το πέταξαν στην άλλη γωνία", ανέφερε ο κ. Θέμελης στο MEGA και πρόσθεσε ότι "δυστυχώς ο τάφος έχει παραβιαστεί".

Υποστήριξε ότι το μνημείο "ως αρχιτεκτόνημα είναι σημαντικό", όμως "υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχει τίποτα μέσα" και εξέφρασε την επιθυμία του μέσα στον τάφο να βρεθούν τουλάχιστον ζωγραφιές, τοιχογραφίες, τα οποία θα ήταν "σημαντικά στοιχεία".Ο κ. Θέμελης εξέφρασε τον προβληματισμό του και για την σπασμένη θύρα της εισόδου λέγοντας ότι "αυτή η μαρμάρινη πόρτα που έκλεινε ερμητικά τον νεκρικό θάλαμο που είναι και ωραία διακοσμημένη, είναι σπασμένη, βρήκαν κομμάτια, την κολλάνε τώρα και πολύ καλά κάνουν. Αλλά ποιος την άνοιξε; Ποιος την έσπασε;".
Όπως τόνισε, πολλοί τάφοι παραβιάζονταν μετά τους ενταφιασμούς, καθώς γνώριζαν ότι υπήρχαν θησαυροί μέσα, αυτό όμως δεν μειώνει την αξία του.

newsbomb.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια