Τυρόπιτα στριφτή από την Αργυρώ

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα «Κιχί» alfa
  • 500 γραμμ. φέτα θρυμματισμένη
  • 250 γραμμ. μυζήθρα ξερή τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με πιρούνι τα αυγά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
2. Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και την τριμμένη μυζήθρα και τα χτυπάμε όλα μαζί σε ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Λαδώνουμε κάθε φύλλο ελαφρά με ένα πινέλο. Λαδώνουμε επίσης κι ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Κατά μήκος του φύλλου απλώνουμε με κουτάλι λίγη γέμιση και τυλίγουμε χαλαρά σε ρολό. Στη συνέχεια το στρίβουμε ελαφρά και το τυλίγουμε σε σαλίγκαρο. Το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού.
4. Όμοια τυλίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, φροντίζοντας να συνεχιστεί ο σαλίγκαρος από εκεί που σταματήσαμε. Στο τέλος όλο το ταψί θα είναι ένας μεγάλος σαλίγκαρος.
5. Περιχύνουμε με όσο λάδι περισσέψει από το άλειμμα των φύλλων. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170° C για μιάμιση ώρα, να ροδίσει καλά, και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.

  • Mερίδες: 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος Ψησίματος: 75 λεπτά
argiro.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια